Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Το "Κέρδος" θα είναι η αιτία του αφανισμού μας


Δικτατορίες, μονοθεϊστικές θρησκείες, πόλεμοι, στρατός, αστυνομία, ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ και πολυεθνικές εχουν εναν και μόνο σκοπό: το κέρδος, που κατ΄επέκταση σημαίνει "εξουσία - κυριαρχία- δύναμη" .
Οι σταυροφορίες έγιναν δήθεν για θρησκευτικούς λόγους.
Ο Χίτλερ εξόντωσε εκατομμύρια ανθρώπους δήθεν από ιδεολογία.
Οι Αμερικάνοι και λοιποί ισχυροί του κόσμου κάνουν πολέμους και βομβαρδίζουν χώρες, πόλεις και χωριά, δήθεν στο όνομα της ελευθερίας.
Ίσως οι πιο ειλικρινείς δολοφόνοι να είναι οι φαρμακοβιομηχανίες : "ΔΕΝ θα πάρεις το προϊόν μας, απλά, επειδή δεν έχεις λεφτά. Θα σε αφήσουμε να πεθάνεις".
 Όλες οι συμφορές του πόπολο γίνονται με σκοπό την ενίσχυση του ταμείου.
Ακόμα και τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται εξ αιτίας περιορισμένων δαπανών (περικοπών) στην ασφάλεια. Αν κάποιος στουκάρει στην κολόνα είναι διότι γαλουχήθηκε με την ιδέα "γρήγορο αμάξι - ισχυρός άνδρας", ενώ αν είχαν δοθεί κονδύλια για την παιδεία αυτού του ανθρώπου ίσως να είχε συνείδηση και λογική που δεν θα του επέτρεπαν την τρελή οδήγηση. Αν ο εργολάβος είχε παιδεία, έκανε ασφαλέστερο τον δρόμο και δεν τα τσέπωνε, θα γλίτωνε το στουκάρισμα ο άτυχος οδηγός.
Τί θέλω να πω με το παράδειγμα?
Θέλω να πω οτι όλα "βρωμάνε" κέρδος. Δεν υπάρχει χριστιανισμός ή Μωαμεθανισμός, δικτάτορας ή δημοκράτης, φάρμακο ή φαρμάκι.
Υπάρχει ενα και μόνο αδηφάγο και με ακόρεστη όρεξη, κτήνος : "ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ".
Το υπηρετούμε, το λατρεύουμε, το έχουμε Θεό μας, κρυφή ιδεολογία μας, πόθο μας και έρωτά μας.
Γεννιόμαστε ή πεθαίνουμε στη γέννα,
παντρευόμαστε ή μένουμε εργένηδες,
βοηθάμε τον γείτονα με την Μερσεντές αλλά αδιαφορούμε για τον Τζακ Ο Χάρα (που λέει κι ο Ζαμπέτας )...
έχουμε καλά γεράματα ή μας πετάνε στο δρόμο και ψάχνουμε φαγητό στα σκουπίδια, παρόλο που έχουμε δουλέψει σαν σκυλιά κι έχουμε πληρώσει χρυσάφι το "ΙΚΑ" μισόν αιώνα ιδρώτα ... αλλά τα λεφτά πάνε στις τράπεζες που περνάν δύσκολες ώρες (Κώστας Μητσοτάκης 2012).
Στο τέλος, μετά από εναν άθλιο βίο, μπαίνουμε σε μια πολυτελέστατη μερσεντές για το λάκκο μας, πράγμα που ποσώς μας ενδιαφέρει λόγω που έχουμε τινάξει τα πέταλα.. αλλά ενδιαφέρει τα κοράκια που θα έχουν κέρδος από τους ζωντανούς συγγενείς μας

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ... όταν βρω χρόνο)

Δεν υπάρχουν σχόλια: