Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οικονιμική κρίση ...και Τα συσσίτια της Εκκλησίας

Τα συσσίτια της Εκκλησίας στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν την ίδια στιγμή που ξεκίνησε η οικονομική κρίση,  με αφορμή ένα απρόοπτο όσο και καθημερινό περιστατικό που έζησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.
Σε μια βόλτα του στην οδό Σοφοκλέους συνάντησε μια οικογένεια από το Ιράκ. Όταν τους ρώτησε πώς περνούν, το μικρό παιδί της οικογένειας του απάντησε:

"Ρε δεν πας στο διάολο!Εχετε κατακλέψει τον κόσμο με την υπόσχεση την καλύτερης -μετά θάνατον- ζωής και δεν δίνετε ούτε ένα ευρώ φόρο.Δεν μας αφήνετε ούτε μια μπουκιά ψωμί να φαμε.ΟΥΣΤ!".

Έτσι, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος , αφού είδε σε αυτή την κατάσταση το παιδάκι , έκανε την καρδιά του "πέτρα" (συνήθως κάτι άλλο γίνεται "πέτρα" όταν παπάς βλέπει παιδάκι), και διέταξε τον Πρωτοσύγκελο Τζένη Χειλουδάκη να φτιάξει ένα καζάνι φασουλάδα και να τα μοιράσει μαζί με μερικά καρβέλια ψωμί ολικής άλεσης.
Κατόπιν αυτής της θεάρεστης χειρονομίας , το παιδάκι επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή για να ευχαριστήσει προσωπικά τον επί γης εκπρόσωπο του μεσσία  για το «κουβαρνταλίκι», όμως κατά την έξοδο ένιωθε ένα τσούξιμο στον ποπό του.
Λέτε να είναι από την πολλή φασολάδα?