Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Ιερώνυμος : "εκεί που σας χρωστάγαμε σας πήραμε και το βόδι"


Πριν :
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2009
Ιερώνυμος :" τα χρήματα της εκκλησίας είναι του λαού και πρέπει να επιστρέψουν στο λαό" ....

Αν η πληροφορία είναι αληθής αξίζουν συγχαρητήρια στον Μακαριώτατο που λαμβάνοντας τα μηνύματα της κοινωνίας ανταποκρίνεται στις ανάγκες των καιρών, όπως οφείλει να κάνει η Μητέρα Εκκλησία της αγάπης.

Ο ίδιος ο κ. Ιερώνυμος είπε πριν δυο μέρες στη Λαμία ότι “τα μοναστήρια με εγκύκλιο του επισκόπου Ιωσήφ συγκέντρωσαν περισσότερες από 800 οκάδες χρυσού και τον προσέφεραν στον αγώνα σώζοντας έτσι την Επανάσταση του 1821“.

Φαίνεται λοιπόν ότι ήρθε η ώρα ο κ. Ιερώνυμος να κάνει πράξη την δέσμεση που ανέλαβε όταν εκλέχθηκε Αρχιεπίσκοπος. Στην ενθρονιστήρια ομιλία του είχε πει ότι “ τα χρήματα της εκκλησίας είναι του λαού και πρέπει να επιστρέφουν στο λαό“.

Είναι καιρός λοιπόν η Εκκλησία να αποδείξει ότι πράγματι διακονεί το λαό και να αποτινάξει από πάνω της την „ρετσινιά“ της κοινωνικής πρόκλησης, της συγκάλυψης ανίερων πρακτικών (π.χ συμμετοχής μητροπολοπίτη σε υπεράκτια εταρεία ). Όμως προσοχή.

Αν η δεύσμευση του Αρχιεπισκόπου στον πρωθυπουργό μείνει στα λόγια θα είναι απλώς "ένα κέρμα που πέφτει σε ένα άδειο βαρέλι και κανει θόρυβο'' (όπως είχε πει παλαιότερα ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος για άλλα θέματα). Τώρα είναι η ώρα της δράσης και όχι των λόγων. Η Εκκλησία αν πράγματι θέλει να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης πρέπει αύριο κιόλας να ανακοινώσει τι σκοπεύει να κάνει. Θα εκποιήσει περίουσία; Θα δώσει χρήματα από τα παγκάρια στην Πολιτεία; Θα καλέσει τα Μοναστήρια να συμβάλουν; Πώς δηλαδή θα συμβάλει έμπρακτα και όχι με ευχές και προσευχές.

http://ecclesianet.blogspot.com


Μετά απο 2 μόνο χρόνια :
14/02/2011Ο Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε την ένωση εκκλησιαστικής περιουσίας.

Εξήγησε ότι στόχος είναι «τα εισοδήματα απ’ όλα αυτά να πάνε για την εξυπηρέτηση των αναγκών του λαού». Ελπίζουμε, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, να μας επιστρέψουν τα δεσμευμένα εκκλησιαστικά ακίνητα.Σύμφωνα δε με πληροφορίες άφησε να εννοηθεί πως σε διαφορετική περίπτωση η Εκκλησία θα προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες.
http://skai.gr


Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και μαλάκες
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και χαζούς

Δεν υπάρχουν σχόλια: