Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Ο Απόλλωνας (και το πεος του) επανέρχονται στη θέση τους









Το έδιωξαν οι αντιδράσεις των συντηρητικών, αλλά μετά από 32 χρόνια ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Grand Place Massena της Νίκαιας. Ο λόγος για το άγαλμα του γυμνού Απόλλωνα, που είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο παρελθόν.Δείτε την ιστορία του
Το άγαλμα του γυμνού Απόλλωνα επιστρέφει στη  Grand Place Massena της Νίκαιας στη Γαλλία εκεί που ήταν τοποθετημένο από το 1956 έως το 1979.
Το αρχαιοελληνικό άγαλμα είχε αποκαθηλωθεί στα τέλη της δεκαετίας 70 γιατί αντιδράσεις από σωματεία καθολικών γυναικών το  είχαν απαιτήσει.
Το άγαλμα ύψους επτά μέτρων και βάρους επτά τόνων, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από ένα άνθρωπο, είχε μεγάλα σεξουαλικά όργανα τα οποία και προκαλούσαν τη συντηρητική κοινωνία της πόλης!
Ο νυν δήμαρχος της πόλης Jacques Peyrat αποφάσισε να το αποκαταστήσει.  Σε δήλωσή του ο Emmanuelle Gantie, εκπρόσωπος του Δήμου τόνισε στο AOL News "Το άγαλμα έχει μεγάλη ιστορία".
"Όταν τοποθετήθηκε στην πλατεία υπήρχε μια ομάδα από κυρίες που ζούσαν κοντά στην πλατεία και είχαν  διαμαρτυρηθεί επειδή το πέος του ήταν πολύ μεγάλο!" τόνισε και πρόσθεσε "σήμερα ο σύνδεσμος που είχαν δημιουργήσει αυτές οι καθολικές κυρίες έχει αποδυναμωθεί. Έτσι αποφασίσαμε να επανατοποθετήσουμε το άγαλμα στο σιντριβάνι".
Το άγαλμα θα επιστρέψει "σπίτι" του στις 21 Ιουνίου. Το σιντριβάνι είχε μείνει κυριολεκτικά γυμνό, με μόλις πέντε μικρότερα χάλκινα αγάλματα να επισκιάζονται από τον Απόλλωνα.






ΣΧΟΛΙΟ:
O καθολικισμός της Νίκαιας νικήθηκε από το πέος του Απόλλωνα. Η ορθοδοξία καλά κρατεί στο Ελλαδιστάν, γι αυτό και λιγοστά τα πέη αν και για πολλά χρόνια κάναμε μεγάλο αγώνα για να λεγόμαστε ..."Ευρωπέη".


1 σχόλιο:

aeroxeimarros είπε...

Από τον Διαγόρα! ΧΑΧΑ Ωραίο εικαστικό! Θα σε παρακολουθώ από εδώ και στο εξής!:P