Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Anonymous "δίνουν" στεγνά τους φασίστες (διευθύνσεις, ονόματα κλπ)

Όπως έγινε γνωστό πριν από μερικές ημέρες η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής είχε πέσει θύμασφοδρής δικτυακής επίθεσης από τους Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous με αποτέλεσμα να βρίσκεται εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Επιπροσθέτως ως συνέχεια της επίθεσης τους, όπως φαίνεται, οι Anonymous ανάρτησαν μήνυμα κειμένου με προσωπικά δεδομένα μελών της Χρυσής Αυγής, ανοίγοντας ουσιαστικά «δικτυακό» πόλεμο με το κόμμα.
Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει από το συνοδευτικό μήνυμα κειμένου που ανάρτησαν, η στόχευση γίνεται σαφώς εναντίον συγκεκριμένων στελεχών της Χρυσής Αυγής (ακόμα και εναντίον του προέδρου του κόμματος κ. Μιχαλολιάκου) αναρτώντας προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο (κάτι που σίγουρα ξεφεύγει από τα όρια της νομιμότητας).
Πολλά από τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει πιθανόν αποκτήθηκαν με μεθόδους hacking, ενώ όπως αναφέρουν στο τέλος του μηνύματός τους έχουν στην διάθεσή τους τις «περίεργες» (κατά την εκτίμησή τους πάντα) αναζητήσεις που έχει πραγματοποιήσει μέλος της Χρυσής Αυγής από τον προσωπικό του υπολογιστή (κάτι που είναι φυσικά αδύνατον να επιβεβαιωθεί).
Αξιοπερίεργο είναι όμως το γεγονός, με ποιόν ακριβώς τρόπο αποκτήθηκαν δεδομένα όπως εκλογικοί αριθμοί, ΑΦΜ,ΑΜΚΑ, Αριθμοί Δελτίων Ταυτότητας, Διευθύνσεις οικίας κ.α.
Πιθανολογούμε ότι οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous, όπως αφήνουν εσκεμμένως να διαφανεί στο μήνυμά τους, απέκτησαν πρόσβαση σε προσωπικό υπολογιστή μέλους της Χρυσής Αυγής που είχε τα συγκεκριμένα στοιχεία στην διάθεσή του σε ψηφιακή μορφή.
Με την κίνησή τους αυτή οι Έλληνες υποστηρικτές των Anonymous επιδιώκουν μια δυναμική παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου εκφράζοντας την αντίθεσή τους για το κόμμα, ενώ το όνομα που έδωσαν στην επιχείρηση είναι το «#OpSunBurn».
Μάλιστα το συγκεκριμένο μήνυμα διαπιστώσαμε ότι κυκλοφορεί ήδη μεταφρασμένο στο Twitter και στα αγγλικά, το οποίο οι Anonymous αποστέλλουν ήδη σε κλειστά groups και ιστοσελίδες του εξωτερικού για ενημέρωσή τους και άμεση ανάρτηση.
Επιπλέον σε μήνυμα τους στην ιστοσελίδα στο Facebook των Ελληνων υποστηρικτών του χακτιβιστικού κινήματος προϊδεάζουν για επιπρόσθετες αποκαλύψεις που αφορούν σε όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.
Δείτε το βίντεο με το μήνυμά τους…


Δεν υπάρχουν σχόλια: