Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Οι ίδιοι και οι ίδιοι, οι μεν και οι δε. Επιτέλους! Τι άλλο περιμένουμε; ΑΣ ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ!


Οι δυνάστες που υπαγορεύουν τι θα πει και τι θα κάνει ο κυβερνητικός τρικομματικός θίασος αποφάσισαν. Τέλος με τον βασικό μισθό, τέλος με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, στην ουσία τέλος και στον 13ο και 14ο μισθό. Αφεντικά, εργοδοσία και κεφάλαιο απειλούν: η χώρα θα χρεοκοπήσει. Απαντάμε: Εμείς οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, η εργατική τάξη, έχουμε ήδη χρεοκοπήσει!
Έχουμε χρεοκοπήσει, κι όσοι επιβιώνουμε, συντηρούμαστε με μισθούς πείνας, ανασφάλιστοι με "μαύρη" εργασία. Ζούμε με 20% επίσημη ανεργία, με απολύσεις και εργοδοτική τρομοκρατία.
 Όλο και περισσότεροι από μας κοιμούνται στους δρόμους και στοιβάζονται για ένα συσσίτιο. Κι όσοι είναι "πιο τυχεροί", δύσκολα αναπνέουν στα κάτεργα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.
Δεν έχουμε τίποτε να περιμένουμε. Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε.

Προβληματισμοί επί του κειμένου:
"δεν έχουμε ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ, αλλά ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΑΚΕΡΟ" (κάτι παρόμοιο έχει πει και ο Μαρξ .. "αλυσίδες" κλπ)
Ρε παιδιά, καιρό τώρα με βασανίζει μια σκέψη: 
  Με τόσους άστεγους, πεινασμένους και ολοκληρωτικά κατεστραμένους (από εργάτες μέχρι επιχειρηματίες) ,  δεν είναι δραματικά μικρή η προσέλευση στις διαμαρτυρίες?
Τί γίνεται λάθος?
ΠΧ, ένας άστεγος ή κάποιος που απλά προσπαθεί να επιβιώσει με λίγο ρύζι, τί στο διάλο φοβάται και δεν κατεβαίνει να τα κάνει λαμπόγυαλο?
Όσο και να λείπουν ελπίδες, οράματα, προοπτική ... δεν χάνει τίποτα με μια σύλληψη ... κι όμως, κάθεται άπραγος.
Οι ίδιοι και οι ίδιοι τα λέμε, Οι ίδιοι και οι ίδιοι τα κάνουμε... και τρώμε και την ειρωνια από τους καναπεδάτους : "και που πας κάτω τί καταφέρνεις"?
Περιμένουν ακόμα και την τελευταία μέρα που θα πεταχτούν στο δρόμο και ίσως ακόμα και τότε να μείνουν κότες.
Από την άλλη, άλλου του φταίει ο Γλέζος, άλλου ο Θεοδωράκης, άλλου ο Λαζόπουλος, άλλου οι "anonymous"  .... και όλοι περιμένουν την τέλεια επανάσταση (που θα κάνουν οι "άλλοι").
   ...κι από την άλλη, ακόμα μεγαλύτερη ξεφτίλα, κατάντια, οσφυοκαμψία , ... να πληρώνει κάποιος ΧΑΡΑΤΣΙΑ, φόρους, τόκους δανείων, διόδια ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ δεν έχει τη μαγκιά (την "αξιοπρέπεια" το σωστότερο) να αφήσει απλήρωτο.

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑΤΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΠΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!

ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ενδιαφέρονται για τα βυζια της Αλεξανδράτου (κι ας μην τους "σηκώνεται" - είναι βέβαιο) παρά για τα ρεπορταζ  του Χατζηστεφάνου, του Βαξεβάνη,  του Κούλογλου κλπ

Λύστε μου, σας παρακαλώ αυτή την απορία:
  γιατί δεν προτρέπουμε τους άστεγους, κι ας φαίνεται βλακώδες, να πάνε να τα κάνουνε "πουτάνα" (οπότε να συλληθούν 2.000 άτομα) και να έχουν την επόμενη μέρα  τροφή και στέγη?
(υποθετικό σενάριο όπως  όλα τα σενάρια).

Θέλω να πω, πως οι άστεγοι είναι χρησιμότατοι στην άρχουσα τάξη όσο  οι ΜΑΤάδες και οι  δημοσιοκάφροι   :
οι μεν για να ΦΟΒΑΣΑΙ μην καταντήσεις σαν αυτούς και
οι δε για να ΦΟΒΑΣΑΙ γενικότερα


Να συμπληρώσω (τώρα που ίσως κάποιοι  τα "πήρατε στο κρανίο" και είστε έτοιμοι να με λιντσάρετε),  πως  ΑΣΤΕΓΟΙ, ΜΑΤΑΔΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ,  είναι όπλα που εξυπηρετούν τα σχέδια των εξουσιαστών. Το να συλλάβει τους αστέγους είναι σαν να συλλαμβάνει τους ΜΑΤάδες ή τους δημοσιοκάφρους - πράγμα ΑΔΥΝΑΤΟΝ - άρα δεν υπάρχει περίπτωση να τους ταΐζει και να τους ποτίζει στα κρατητήρια και πολύ περισσότερο στις φυλακές..

Μήπως θα ήταν  δύσκολο να δώσει ένα πιάτο φαϊ στους άστεγους ο κάθε δήμος?
Μα θέλει να τους έχεις στα μούτρα σου για να μην του πολυκουνιέσαι.
Μήπως θα ήταν  δύσκολο να σε στεγάσει σε ένα ξύλινο δωμάτιο 2 Χ 3 με κοινόχρηστες τουαλέτες?
Μα μετά?  ποιός ο λόγος να τρέμεις μη σε πετάξουν έξω από το σπίτι οι τράπεζες?

Μήπως αυτή η πουτάνα η  γαμωεκκλησία ΑΕ δεν θα μπορούσε να ανοίξει τις πόρτες της ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για τις πολύ κρύες μέρες? 
Μα καλά, μαλάκας είσαι? Τί την πέρασες την εκκλησία? Φιλανθρωπικό ίδρυμα?

  Σε καμία περίπτωση δεν εννοώ το να βγάλουν το φίδι απ' τη τρύπα οι άστεγοι. Εξάλλου όλοι μας είμαστε υποψήφιοι άστεγοι. Όσες ανέσεις και να έχω στην παρούσα φάση, τίποτα δεν με εξασφαλίζει για το άμεσο μέλλον ... οπότε ... δεν μιλάω "αφ' υψηλού".
Την κατάσταση αναλύω και θέτω θέματα για προβληματισμό και μόνο.

2 σχόλια:

... είπε...

Πολύ καλό.. Άντε να δούμε τι θα γίνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν μεγαλώνει η συμμετοχή στις διαμαρτυρίες; Γιατί δεν έχουμε σαν λαός ένα κοινό σημείο αναφοράς. Ένα ηγέτη, ένα κομμα, μια ιδέα, οτιδήποτε. Χωρια που "υποπτευόμαστε" ο ένας τον άλλο.