Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Διεθνή εγκώμια για το Oligarchy. Στην Ταινιοθήκη και το Ααβόρα από την Πέμπτη


tvxs.gr/node/89999

Συνεχίζονται οι εγκωμιαστικές κριτικές των διεθνών ΜΜΕ για την Ολιγαρχία, που κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη στην Αθήνα. To Film Journal International γράφει στην χθεσινή του ανασκόπηση: "Τοποθετώντας την ελληνική κρίση σε ένα παγκόσμιο ιστορικό πλαίσιο, η “Ολιγαρχία” ξεχώρισε στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης. Ο Κούλογλου συνδέει επιδέξια τη Χιλή του Πινοσέτ της δεκαετίας του 1970 με τις τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεκαετίας του 1980 στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία, που εφαρμόζονται στην σημερινή Ευρωπαϊκή Ένωση.

Βασισμένη σε προσεκτική έρευνα,εικόνες και ποικίλα πορτραίτα από την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, πλούσιο αρχειακό υλικό και κατατοπιστικές συνεντεύξεις, η “Ολιγαρχία” αρνείται να παίξει το παιχνίδι συντηρητικοί εναντίον φιλελεύθερων, επιλέγοντας να αναδείξει τον ηγεμονικό ρόλο που παίζουν χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί όπως η Γκόλντμαν Σακς…Εντυπωσιακές πληροφορίες για τους θεατές που δύσκολα θα βρει κανείς στα γερμανικά και τα ευρωπαικά ΜΜΕ…(ολόκληρη η χθεσινή κριτική εδώ)

Το «Oligarchy», προβάλλεται από την Πέμπτη 5 Απριλίου στηνΤαινιοθήκη της Ελλάδος, Ιερά Οδός 48, Γκάζι – στάση μετρό Κεραμεικός. 'Ωρες προβολής: 18:30, 20:00 & 22:00 και στον κινηματογράφο Ααβόρα , Ιπποκράτους 180 – στάση μετρό Αμπελόκηποι. ΄Ωρες προβολής: 19:00, 20:45 & 22:30

OLIGARCHY

Μια τράπεζα που μοιάζει με αίρεση...
«Σπάνια βλέπω τέτοιο φόβο στο να αναφερθεί το όνομα μιας τόσο μεγάλης τράπεζας. Το θεωρούσα αδύνατο», θα πει ο Ζαν Κατρεμέρ – δημοσιογράφος της γαλλικής Libération.

Ένας άνθρωπος που τολμά να μιλήσει...
«Η Goldman Shachs είναι γνωστή στους κόλπους της ως “Η Φίρμα”, όπως η CIA είναι γνωστή ως “Η Εταιρεία”», θα δηλώσει ο Σιλβέν Ρέινες - πρώην υπάλληλος της διαβόητης τράπεζας.

Μια ανάρμοστη πρόταση στον έλληνα πρωθυπουργό...
«Ήρθαν στον Παπανδρέου... Θα κάνουμε την κατάσταση σου να δείχνει καλύτερη στις αγορές, ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα», θα αποκαλύψει ο δημοσιογράφος της Le Monde και συγγραφέας του "Η Τράπεζα – Πώς η Goldman Sachs κυβερνά τον κόσμο", Μαρκ Ρος.

Ένας πόλεμος που πρέπει να παραμείνει μυστικός...
«Η οικονομική εισβολή είναι όπως η στρατιωτική. Θέλουν την δημόσια υποδομή για να την κάνουν δική τους», θα διαπιστώσει ο οικονομολόγος Μάικλ Χάντσον.

Τα θύματα...
«Η τάση είναι να κάνουν την Λατινική Αμερική... Αφρική και την Ευρώπη... Λατινική Αμερική», θα πει εκ πείρας ο πρώην υπουργός Οικονομίας του Ισημερινού, Πέδρο Πάεζ.
«Αυτός είναι ο καπιταλισμός!» άλλωστε, όπως είχε πει και η Μάργκαρετ Θάτσερ.

Το πείραμα του 1973 όπως εφαρμόζεται σήμερα στην Ελλάδα...
«Δεν υπάρχει ελληνική κρίση. Η κρίση είναι ευρωπαΐκή», θα δηλώσει ο Πιέρ Λοράν, ο γενικός γραμματέας του Κ.Κ Γαλλίας
«Ήταν μια πολύ σαφης επιλογή μεταξύ του να σώσουν την Ελλάδα ή να σώσουν τις τράπεζες. Και διάλεξαν να σώσουν τις τράπεζες», θα διαπιστώσει ο ερευνητής οικονομολόγος, Ίαν Κρέγκελ .

Ένα κόμμα στην εξουσία με μια κοινή ιδεολογία...
Την άποψη ότι «στην πραγματικότητα έχουμε μόνο ένα κόμμα. Το “Κόμμα Ενωμένης Αγοράς”. Έχει μια δεξιά πτέρυγα και μια κεντροαριστερά, λίγο πιο προοδευτική και σοσιελέυθερη εκδοχή», θα διατυπώσει ο κοινωνιολόγος, Μικαέλ Λεβί.

Η Ομάδα της Φρανκφούρτης που καταπατά τη Δημοκρατία...
«Υπάρχει μια φράση στην Αμερική που λέει: Ο νικητής τα παίρνει όλα», θα μας προιδεάσει ο οικονομολόγος. Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η αγανάκτηση...
«Το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν πρέπει να γίνει κατανοητό γιατί αυτό θα οδηγήσει σε επανάσταση», θα πει ο αινιγματικός «στρατηγός» Γκέοργκ Σραμ.

Περισσότερα στις κινηματογραφικές αίθουσες!


OLIGARCHY: Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ από tvxorissinora


Δεν υπάρχουν σχόλια: