Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Στην Κορέα καλοπληρώνονται για να... κλαίνε

Διαβάσαμε στο taneasou.wordpress :
Πολλά έχουν γραφτεί για το κατά πόσο θρηνούν στην πραγματικότητα οι Κορεάτες για τον ξαφνικό θάνατο του δικτάτορα Κιμ Γιονκγ Ιλ.
Σύμφωνα με πολλούς ξένους δημοσιογράφους όλα όσα έδειξε η κρατική τηλεόραση της Β. Κορέας είναι στημένα ρεπορτάζ από πολίτες που είτε εκβιάζονται από ανθρώπους του καθεστώτος να κλάψουν μπροστά στην κάμερα είτε πληρώνονται για να το κάνουν.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι οι Κορεάτες μάλλον δεν περνάνε και τόσο καλά όπως παρουσιάζεται από τα κρατικά ΜΜΕ.
Απόδειξη το πραγματικό κλάμα τους για λίγα ψάρια. Ο δικτάτορας Κιμ Γιονγκ Ιλ μια μέρα πριν από το θάνατό του είχε διατάξει να μοιραστούν στους πολίτες ψάρια. Τα ψάρια για τους πολίτες της ΠιονγΓιανγκ είναι εξαιρετικά σπάνιο έδεσμα, καθώς είναι τόσο πολύ φτωχοί που δεν μπορούν να τα αγοράσουν, αν και σε σχέση με την επαρχία θεωρούνται οικονομικά προνομιούχοι.
Με το θάνατο του δικτάτορα η διανομή των ψαριών ήταν αμφίβολη. Τελικά εχθές ο διάδοχος Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε να γίνει κανονικά η διανομή τους ως ένδειξη όπως επεσήμαναν τα τοπικά ΜΜΕ «στοργικής αφοσίωσης της οικογένειας Κιμ στο λαό».
Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας μόλις έπαιρναν στα χέρια τους τα ψάρια ξεσπούσαν σε κλάματα για το αναπάντεχο αυτό δώρο.
Τα συμπεράσματα δικά σας…



http://mad.blog.dccomics.com/2011/12/22/why-is-this-north-korean-really-crying/
http://www.zougla.gr/ (τα  ορθογραφικά λάθη δικά τους)



Στην Β. Κορεα κλαινε και οδυροντε ανα 2 ωρες βαρδιες γιατι απεβιωσε η Παπαρηγα τους 

Περισσό ..τερα : http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/northkorea/8967364/Kim-Jong-il-dies-aged-69-December-19-as-it-happened.html 




1 σχόλιο:

Diama4 είπε...

τελικά οι κάμερμεν στην Κορέα πρέπει να είναι αντικυβερνητικοί. Φαντάζεσαι να κλαίγανε κι αυτοί κούνημα που θα είχε η κάμερα?