Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

TutorPool: ελληνικό δίκτυο εθελοντισμού στην Παιδεία

Ένα δίκτυο εθελοντών Ελλήνων δασκάλων, το TutorPool, γεννήθηκε στο twitter και μέρα με τη μέρα σχηματοποιείται, οργανώνεται και χαρτογραφείται στο διαδίκτυο.
Το TutorPool φιλοδοξεί να φέρει κοντά από τη μία εθελοντές διδάσκοντες και από την άλλη μαθητές σχολείων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για πρόσβαση σε υποστηρικτική διδασκαλία από την άλλη.
Οι "καθηγητές" του TutorPool δεν είναι επαγγελματίες της εκπαίδευσης αλλά κάτοχοι του γνωστικού τους αντικειμένου είτε ως πτυχιούχοι είτε ως επαγγελματίες που επιθυμούν να προσφέρουν διδασκαλία δωρεάν, σε μια εποχή που η Παιδεία αμφισβητείται ευθέως ως δημόσιο αγαθό.

«Μην επιτρέψετε η κρίση να στιγματίσει τις ζωές των μαθητών που δεν έχουν χοντρό πορτοφόλι. Αναλάβετε να κάνετε μαθήμα όπου μπορείτε!», προτρέπει στο twitter η @doltsevito, εκ των εμπνευστών της ιδέας, και συμπληρώνει: «Το #tutorpool δεν είναι φιλανθρωπία, είναι αλληλεγγύη. Οι μαθητές με τη σειρά τους μπορούν να προσφέρουν εθελοντικό έργο σε άλλες ομάδες».
Μία εθελοντική τεχνική ομάδα εργάζεται πυρετωδώς για να στήσει το site του TutorPool. Προς το παρόν, όσοι βρίσκετε την ιδέα ενδιαφέρουσα, μπορείτε:

Μια αναμφισβήτητα καλή ευκαιρία για να μην μένουμε παθητικοί αποδέκτες της Κρίσης της Ιστορίας και τηλεθεατές της ιστορίας της κρίσης.

ΠΗΓΗ http://www.salata.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: