Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ο Chuck Norris φοράει καπέλο για να μπορεί να το βγάζει όταν μπαίνει στην αίθουσα ο Γκλέτσος

Γιώργος Ευσταθίου MSc PhD
Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας Γνωσιακή Ψυχοθεραπεία



Ήθελα πολύ καιρό τώρα να γράψω για τον Απόστολο και τα κατορθώματά του. Να παρουσιάσω τις ομοιότητές του με τον πρώην Κυβερνήτη Arnold Schwarzenegger, να δηλώσω γιατί πιστέυω ότι είναι ο πολιτικός του σήμερα, να θυμηθώ όλα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα για το Έθνος. Αλλά το περιστατικό με τα ναρκωτικά που συνέβη πριν λίγες ημέρες έδωσε το στίγμα του υπεράνθρωπου υπερασπιστή του πολίτη. Του πολύ δικού μας Chuck Norris.

Τι να μας πει ο μουσάτος Ranger μπροστά στον Έλληνα Übermensch (υπεράνθρωπο); Ο Γκλέτσος αυτή τη στιγμή κατάφερε να κάνει κάτι πολύ παραπάνω από το να σπείρει τον φόβο και να κερδίσει τον τίτλο του προστάτη, όπως έχει κάνει και ο Chuck. Ο Γκλέτσος έχει κερδίσει το σέβας αρχικά του λαού της Στυλίδας που τον έκανε δήμαρχο αλλά και όσων έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τα όσα κάνει και λέει.

Γκλέτσος γεννιέσαι, δεν γίνεσαι

Ο Chuck Norris έλαβε σκληρή εκπαίδευση για να φτάσει στο επίπεδο που είναι σήμερα. Το λέει και το βιογραφικό του ότι σε μικρή ηλικία ήταν φλωράκος. Αγύμναστος, ακοινώνητος και εκείνος που δεχόταν το μεγαλύτερο bullying από τους υπόλοιπους στο σχολείο. Ονειρευόταν λέει κάποια στιγμή να πάρει εκδίκηση από εκείνους που τον κορόιδευαν. Ε και μετά κατατάχθηκε στην πολεμική αεροπορία.
Κλασική περίπτωση καταπιεσμένου παιδιού δηλαδή που μπαίνει στο στρατό να βγάλει εκεί τα κόμπλεξ του. Κι αφού η πολεμική αεροπορία τον έστειλε σε μια βάση στην Κορέα να κάνει τον αστυφύλακα, εκείνος άρχισε να εκπαιδεύεται στις πολεμικές τέχνες. Επιστρέφοντας στην Αμερική έφτιαξε πολλές σχολές καράτε, πριν ασχοληθεί με την υποκριτική.
Ο Γκλέτσος από την άλλη δεν χρειάστηκε μαθήματα, δασκάλους και ειδική εκπαίδευση. Ο Γκλέτσος γεννήθηκε νταής. Έλληνας, μάγκας και σταράτος. Θες και αποδείξεις; Κάθε δημοσίευμα για τον Απόστολο Γκλέτσο μέχρι να ασχοληθεί με την πολιτική αφορούσε άλλη μια “σκληρή” στάση του. Κάτι καινούριο που αποδείκνυε ότι μπορεί να τα βάλει με όποιον γουστάρει. Και αυτό έκανε και στην πολιτική.

Ο προστάτης του πολίτη

Ο Chuck Norris έγινε ο προστάτης των πολιτών του Τέξας. Τηλεοπτικά και μόνο αφού ούτε καν Τεξανός δεν είναι. Από την Οκλαχόμα είναι και μάλιστα έχει και ινδιάνικες ρίζες. Όλα αυτά τα στοιχεία χρησιμοποιήθηκαν και στην σειρά Texas Ranger παρέα με τη δεινότητά του στο να ρίχνει κλωτσιές ακόμα και φορώντας κολλητό τζιν. Το καπέλο έστεκε στο κεφάλι για να προσδίδει ένα κύρος, μια σκληράδα η οποία πάλευε να αναδειχθεί αλλά δεν μπορούσε.

Ο Απόστολος όμως δεν χρειάζεται ούτε καπέλο ούτε αστέρι για να αποδείξει κάτι. Ούτε να αρχίσει να ρίχνει γυριστές κλωτσιές και να οδηγεί κάποιο monster truck. Τη δουλειά του την κάνει και καβάλα στο Datsun. Είτε παίζει σε τηλεοπτική σειρά είτε κάνει το πολιτικό του καθήκον.
Και είναι τέσσερις εκείνες οι στιγμές τα τελευταία δύο χρόνια που μας έχει αναγκάσει να σταθούμε στις πράξεις του και να του χαρίσουμε ένα standing ovation.
1. Όταν με το έτσι θέλω ξήλωσε τη μπάρα των διοδίων ώστε οι πολίτες του Δήμου του να μην αναγκάζονται να πληρώσουν διόδια για να πάνε από τη μία άκρη της πόλης στην άλλη. Αφού τα νομαρχιακά συμβούλια και οι εισηγήσεις προς την πολιτεία δεν έπιαναν τόπο, άφησε την κυριλέ πολιτικάντικη οδό και ανέδειξε το πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα.
2. Όταν πρώτος από όλους έβαλε τους πολιτικούς στην παρέλαση να κάτσουν απέναντι από την εξέδρα των επισήμων και γέμισε την εξέδρα με κόσμο. Χωρίς μανούρες, χωρίς φωνές, χωρίς προβλήματα. Η είδηση πέρασε στα ψιλά εξαιτίας των επεισοδίων εκείνη τη μέρα. Αλλά ο Γκλέτσος αφουγκράστηκε το κοινό αίσθημα αρκετή ώρα πριν αρχίσουν οι φασαρίες στη Θεσσαλονίκη.
3. Όταν δήλωσε το ιστορικό “εγώ στήνω κώλο και εσείς διώχνετε επενδύσεις;”. Υπερασπιζόμενος τα συμφέροντα των πολιτών της Στυλίδας στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.

4. Όταν πριν λίγες ημέρες πιάστηκε στα χέρια για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου του και των πολιτών αυτού του Δήμου. Ναι, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Αλλά ο Γκλέτσος μάς έχει μάθει ότι είναι τίμιος. Και στους αγώνες του, εμείς θα τον ακολουθούμε.

Τα facts του Γκλέτσου

Μπορεί ο Chuck Norris να έγινε ακόμα πιο διάσημος από τα facts του αλλά είναι επειδή η φήμη του Απόστολου περιορίζεται στα ελληνικά σύνορα. Το Oneman.gr ετοίμασε μερικά facts αποκλειστικά για τον Απόστολο Γκλέτσο.
Η καρδιά του Απόστολου Γκλέτσου δεν χτυπάει. Ψιθυρίζει
Κάθε φορά που ο Απόστολος Γκλέτσος περνάει τα διόδια, ο υπάλληλος του δίνει 2,90.
Τα βράδια ο Γκλέτσος κλείνει το κινητό του. Είναι η ώρα που ακούει τον Θεό να προσεύχεται
Πολλοί ηθοποιοί έχουν στο σπίτι τους άγαλμα του Γκλέτσου. Απλά εκείνοι το λένε Όσκαρ
Η Παπαρήγα έχει στο σπίτι της τα άπαντα του Λένιν. Ο Λένιν είχε σπίτι του τα άπαντα του Γκλέτσου.
Ο Απόστολος Γκλέτσος έχει έγχρωμη φωτογραφία στην ταυτότητά του
Ο Απόστολος Γκλέτσος δεν χαστούκισε την Άννα – Μαρία. Να την χαϊδέψει ήθελε.
Ο Απόστολος Γκλέτσος πληρώνει ακόμα με δραχμές
Ο Απόστολος Γκλέτσος ξέρει ποιόν πρίγκιπα εννοεί ο Τσάκας
Κάθε πρωί ο καιρός ρωτάει τον Γκλέτσο αν θέλει να βρέξει στη Στυλίδα ή όχι
Ο Απόστολος Γκλέτσος είναι ο 13ος Απόστολος
Ο Απόστολος Γκλέτσος έβαλε 6 γκολ στη Χαβάη και έκανε το σκορ 5-6
Στη Στυλίδα δεν κάνουν δημοτικά συμβούλια. Απλά αφήνουν τον Απόστολο Γκλέτσο να σκεφτεί
Ο Απόστολος Γκλέτσος έγραψε σε τοίχο του Gotham City: Ο Batman είναι ο Μπρους Γουέιν
Ο Chuck Norris φοράει καπέλο για να μπορεί να το βγάζει όταν μπαίνει στην αίθουσα ο Γκλέτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: