Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται η Eπανάσταση στην Αίγυπτο

 Εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 354 τραυματίστηκαν από την Παρασκευή, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου.
-Εκατοντάδες  στρατιώτες σάρωσαν  την  Ταχρίρ του Καΐρου, στην πλατεία, το Σάββατο, κυνηγώντας διαδηλωτές και χτυπώντας τους στο έδαφος με ξύλα.  O στρατός  κατάφερε να εκκενώσει  την πλατεία Tahrir  από τους διαδηλωτές , ενώ οι στρατιώτες έκαψαν και τις σκηνές των επαναστατημένων.  Η αστυνομία έχει καταλάβει επίσης την περιφέρεια της πλατείας για να αποτραπεί η εκ νέου κατάληψή της .
-Άνδρες με πολιτικά πετούσαν πέτρες εναντίον διαδηλωτών από την κορυφή του κοινοβουλίου, το οποίο δέχτηκε πολλαπλές επιθέσεις  με μολότοφ.
-Εισβολή στα κτήρια γύρω από την πλατεία και καταστροφή των καμερών την ώρα της εκκένωσης .Η χούντα δεν θέλει μάρτυρες τώρα που οξύνεται η κατάσταση.
- Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία την οργή των διαδηλωτών, σήμερα, προκάλεσε το γεγονός ότι οι δυνάμεις ασφαλείας έκλεισαν την πρόσβαση προς το κοινοβούλιο στήνοντας οδοφράγματα με συρματόπλεγμα και τούβλα. Οι σημερινές διαδηλώσεις ξεκίνησαν όταν διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας κοντά στο κοινοβούλιο την αυγή.  Έριξαν πέτρες στα ΜΑΤ που είχαν σφραγιστεί τους δρόμους γύρω από το κτίριο με συρματόπλεγμα.
-Ο νεοδιορισθείς πρωθυπουργός Kamal el-Ganzouri καταδίκασε τους διαδηλωτές, οι οποίοι “έριξαν πέτρες και κατέστρεψαν οτιδήποτε βρήκαν στον δρόμο τους”   σε έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το Σάββατο. Τόνισε επίσης ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν χρησιμοποίησαν  πραγματικά πυρά εναντίον των διαδηλωτών και ότι η καταστολή ήταν μια απάντηση σε αυτό που περιγράφεται ως  ”επίθεση κατά της επανάστασης“.  Αν και παραδέχθηκε ότι  άνθρωποι έχουν πεθάνει από τραύματα από σφαίρες, αρνήθηκε ότι ο στρατός και η αστυνομία είχαν  πυροβολήσει κατά διαδηλωτών. Αντ ‘αυτού, είπε ότι «μια ομάδα ήρθε από την πίσω και πυροβόλησαν εναντίον των διαδηλωτών.”
-Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, που προηγήται στις  εκλογές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι  ο στρατός πρέπει να ζητήσει  ‘’μια σαφή και ταχεία συγγνώμη για το έγκλημα που διαπράττει’’.
-Το Ανώτατο Συμβούλιο των Ένοπλων Δυνάμεων έδωσε διαταγή «όλοι οι τραυματίες να τύχουν ιατρικής φροντίδας στα στρατιωτικά νοσοκομεία» στο Κάιρο.
-Μεταξύ αυτών που σκοτώθηκαν Παρασκευή ήταν ένας διαπρεπής 52χρονός  μουσουλμάνος κληρικός  από το Al-Azhar, το πιο σεβαστό  θρησκευτικό ίδρυμα της Αιγύπτου.  Στην κηδεία του Σεΐχη Emad Effat , ο οποίος πυροβολήθηκε στο στήθος, εκατοντάδες φώναζαν  “ τιμωρία , εκδίκηση, κάτω η χούντα’’.
- Οι διαδηλωτές έβαλαν φωτιά  στο ισόγειο του κτιρίου που στεγάζεται το Υπουργείο Μεταφορών και  Επικοινωνιών στο Κάιρο .
-Στις φλόγες και άλλα κυβερνητικά κτήρια.
-Εν τω μεταξύ, οργισμένα πλήθη στο Κάιρο  αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα και πετάνε στους μπάτσους   πέτρες και μολότωφ. Η αστυνομία απάντησε με άγρια ​​καταστολή. Κανόνια νερού, δακρυγόνα  πυροβολισμοί στον αέρα και στη συνέχεια απευθείας στους  διαδηλωτές . Τουλάχιστον δύο από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις έχει  επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς οτι  έχουν πεθάνει από τραύματα από πυροβολισμούς.
- Οι διαδηλωτές είχαν  στήσει από τα τέλη του Νοεμβρίου σκηνές μπροστά σε κυβερνητικά κτίρια στο κέντρο της πρωτεύουσας. Επιδίωξή τους ήταν να  αρθεί ο στρατιωτικός νόμος και ο πρωθυπουργός  Kamal el-Ganzouri να είχε πρόσβαση σε αυτά τα δημόσια κτίρια.
- Το νέο γύρο συγκρούσεων, και ενώ η χώρα βρίσκεται σε περίοδο εκλογών, πυροδότησε η προσπάθεια της αστυνομίας να διαλύσει δια της βίας καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κοινοβούλιο, το βράδυ της Πέμπτης.
- Την ίδια μέρα ,σύμφωνα με ακτιβιστές οι δυνάμεις του στρατού συνέλαβαν και ξυλοκόπησαν άγρια τον ακτιβιστή  Abudi  Ibrahim ενώ απομακρυνόταν από την διαμαρτυρία.
- Η στρατιωτική αστυνομία έκαψε ιατρικές προμήθειες και προχώρησε σε κράτηση ορισμένων γιατρών  στο Τζαμί Omar  Makram το Σάββατο, δήλωσε, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Γιατρών της Αιγύπτου,  Ahmed Hussein,  στην εφημερίδα Al-Badeel.

ΠΗΓΗ http://classwar.espiv.net/?p=2361



Φωτό:http://desmond.yfrog.com/Himg877/scaled.php?tn=0&server=877&filename=7tiya.jpg&xsize=640&ysize=640
http://yfrog.com/h3vbnktj

http://yfrog.com/oe8poljj

Σχετικά δημοσιεύματα και υλικό
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1363325

http://classwar.espiv.net/

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=436245&cid=5

Δεν υπάρχουν σχόλια: