Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

1905-ορθόδοξη Ρωσία: Η σφαγή των «Αγανακτισμένων»


Ο Άγιος Νικόλαος δολοφονεί

Γράμμα από το ΛηξούριΑναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Η Ανατολική Εκκλησία προβάλει τους Αγίους της επίσημα ως πρότυπα ζωής και καλεί τους πιστούς να τους μιμηθούν. Όπως ξέρετε πολλοί εργαζόμενοι έχουν σήμερα αποθρασυνθεί, και διαδηλώνουν στους δρόμους, ενώ άλλοι γιαουρτώνουν βουλευτές. Το σύστημα της μεταπολίτευσης φαίνεται δημοσκοπικά να τρίζει με τον κεντρώο πόλο του υπερβολικά αδυνατισμένο και με το δεξιό αποδυναμωμένο και σίγουρα ανυπόληπτο. Οι Άγιοι Νικόλαος και Αλεξάνδρα Ρωμανώφ, τους οποίους η Εκκλησία προβάλει ως υπόδειγμα ηγεμόνων, δείχνουν στους πιστούς υπουργούς της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου,  που ορκίστηκαν στον ίδιο τον αρχιεπίσκοπό της, τον τρόπο αντιμετώπισης απεργών, διαδηλωτών ακόμη  και των απολίτικων  «Αγανακτισμένων». Η Εκκλησία δεν παύει να θυμίζει στους πιστούς πως οι Άγιοί της αποτελούν διαχρονικά πρότυπα συμπεριφοράς. Ιδού λοιπόν τι έκαναν αυτοί και τι πρέπει να γίνει και τώρα.
Σαν χτες, στις  22 Γενάρη (ή 9 με τα ορθόδοξο ημερολόγιο) του 1905, η αυτοκρατορική φρουρά  δολοφόνησε χίλιους (πολλοί λένε τέσσερεις χιλιάδες) άοπλους δυστυχισμένους ανθρώπους, ενός πλήθους 200-300 χιλιάδων απεργών εργατών και γυναικόπαιδων- που με επικεφαλής τον παπά-Γεώργιο Γκαπόν κρατώντας ιερά λάβαρα, Σταυρούς και εικόνες Αγίων, φωνάζοντας «Ζήτω ο τσάρος», σύρθηκαν πεινασμένοι και παγωμένοι κουρελήδες ικέτες μέσα στο χιονιά μπροστά από τα μεγαλοπρεπή χειμερινά ανάκτορα του Αγίου στην Πετρούπολη. Τα αιτήματα τους ήταν 8ωρο, βελτίωση μισθών, εκλογικά δικαιώματα, διακοπή του αιματηρού ρωσοϊαπωνικού πολέμου. Ο εμπνευστής και αρχηγός αυτής της διαδήλωσης ιερωμένος, ήταν οπαδός του πιστού αλλά αναθεματισμένου από την Εκκλησία Τολστόϊ, και είχε αναπτύξει κοινωνική δράση στις τάξεις των εργατών και των απόκληρων. Οι πραιτωριανοί των Αγίων Ρωμανώφ, ανήμερα την Κυριακή μάλιστα,  έπνιξαν τους υπηκόους τους στο αίμα, ανοίγοντας πυρ σε αυτούς που μέχρι τότε τους θεωρούσαν ως θεόσταλτους «πατερούλη» και «μητερούλα».
Η έκκληση που είχε συντάξει ο παπα-Γκαπόν δεν είχε τίποτα το αντικαθεστωτικό και ξεκινούσε ως εξής: «Μεγαλειότατε! Εμείς, οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της πόλης της Αγίας Πετρούπολης από διαφορετικές ταξεις, οι γυναίκες και τα παιδιά μας και οι αβοήθητοι γέροι γονείς μας,  έρχονται σε σας, κύριε, να προσφύγουν στη δικαιοσύνη και στην προστασία σας. Είμαστε φτωχοί, καταπιεσμένοι, κουρασμένοι από την πολλή δουλειά, δεν μας αναγνωρίζουν σαν ανθρώπους, μας αντιμετωπίζουν σαν σκλάβους, που πρέπει να υπομείνουν την πικρή μοίρα τους και να σιωπούν….».
Ο αμφιλεγόμενος παπάς [τον βλέπουμε στη γελοιογραφία (άγνωστου καλλιτέχνη) του κομμουνιστικού περιοδικoύ της Πετρούπολης «Stozhatry» (1906, № 5), που τιτλοφορείται «Το τελευταίο προπύργιο» -Γκαπόν-Βίττε-Ντούρνοβο, (σημ.Λασκ. μεταρρυθμιστές υπουργοί του τσάρου)], ήταν μια ιδιαίτερη περίπτωση ιερωμένου, που αναμφίβολα ξεκίνησε με τις καλύτερες των προθέσεων, εμφορούμενος από σοσιαλιστικές ιδέες και προσπαθώντας, ιδιαίτερα μετά τη χηρεία του, να ανακουφίσει όχι με τον παραδοσιακό εκκλησιαστικό τρόπο, αλλά και με πολιτική δράση τους φτωχούς. Τέτοιοι παπάδες υπήρξαν κάμποσοι στη Ρωσία,  θα τους λέγαμε χριστιανοσοσιαλιστές. Ο Γκαπόν έδειξε (πιστεύω ειλικρινά) έκπληκτος από την αιματοχυσία, καταράστηκε τον τσάρο και δραπέτευσε, σε επαφή με επαναστατικούς σοσιαλιστικούς κύκλους, στη Δύση. Επέστρεψε κρυφά στη Ρωσία και εκτελέστηκε από επαναστάτες μετά από σύντομη επιτόπια δίκη όταν αποκαλύφθηκε (αλήθεια ή ψέματα δεν είναι ξεκαθαρισμένο) πως στο μεταξύ (ή και πολύ νωρίτερα), είχε εξελιχθεί σε πράκτορα της τσαρικής Αστυνομίας.
Αυτή λοιπόν η δολοφονική αντιμετώπιση του λαού είναι η ορθή οδός που προτείνεται από την Ορθόδοξη Εκκλησία, που την ακολούθησε με συνέπεια στην ιστορική της εξέλιξη.  Η συστηματική ανακήρυξη αιμοβόρων Ρωμαίων αυτοκρατόρων, βαλκάνιων βασιλιάδων και Ρώσων τσάρων ως αγίων, πιστοποιεί το αληθές του ισχυρισμού, η αιματηρή καταστολή της σοσιαλιστικής εξέγερσης των Ζηλωτών που ο πατριάρχης Φιλόθεος τους έβριζε επήλυδες (μετανάστες) και βάρβαρους, στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια Τούρκων μισθοφόρων και με τις ευλογίες του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, δείχνει την ορθόδοξη οδό. Αντιγράφω από την «Ορθόδοξη Ομάδα Δογματικής Έρευνας» (ΟΟΔΕ), που υπερασπίζεται την αγιότητα του δήμιου αγίου Νικόλαου Ρωμανώφ, ο οποίος άλλωστε τίμησε έτσι το όνομα του αγίου Νικόλαου επίσκοπου Μύρων,  που κατεδάφιζε με βιαιότητα τους ναούς των Εθνικών:
Είναι άγιοι οι Ρωμανώφ; Θεόδωρος Ι. Ρηγινιώτης Μαρτυρίες και ντοκουμέντα για την αγιότητα τής δολοφονημένης (από Αθεϊστές) βασιλικής οικογενείας
Όταν το 1981 η Ρωσική Ορθόδοξος Εκκλησία της Διασποράς αναγνώρισε ως μάρτυρες της Ορθοδοξίας και αγίους τον τελευταίο τσάρο της Ρωσίας Νικόλαο Β΄ Ρωμανώφ και την οικογένειά του (που δολοφονήθηκαν από τους μπολσεβίκους στις 17 Ιουλίου 1918), πολλοί πιστοί σκανδαλίστηκαν, ενώ οι «άπιστοι» κάγχασαν, πιστεύοντας ότι διαπίστωσαν «για μια ακόμη φορά» το συντηρητισμό και τις κρυπτοφασιστικές φιλομοναρχικές τάσεις των ορθόδοξων χριστιανών και των παπάδων μας, που δεν είμαστε –όπως νομίζουν– παρά μια μάζα αμόρφωτων και φανατικών «θρησκόληπτων», γεμάτων ψυχοπαθολογικά προβλήματα κάθε είδους. Το 2000 η αγιότητα της τσαρικής οικογένειας διακηρύχθηκε και …από το Πατριαρχείο Μόσχας…… οι Ρώσοι θεωρούν ότι η τσαρική οικογένεια δολοφονήθηκε για την ορθόδοξη πίστη και όχι για πολιτικούς λόγους ….. Αυτό αναφέρει και ο προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας της Διασποράς, άγιος Φιλάρετος († 1985, …στο έγγραφο της αγιοκατάταξης: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θανατώνοντας την αυτοκρατορική οικογένεια οι κομμουνιστές εγκληματίες σκόπευαν να …. ξεκολλήσουν, .. από την ψυχή του .. ρωσικού λαού εκείνο το ακτινοβόλο πνεύμα που είχε επικρατήσει στην Αγία Ορθόδοξη Ρωσία, το πνεύμα ενός ορθόδοξου τρόπου ζωής,…. ο ηγέτης της Ορθόδοξης Ρωσίας δολοφονήθηκε και όχι απλά ένας πολιτικός αρχηγός. .. οι τσάροι κοινωνούσαν μέσα στο ιερό, όπως οι ιερείς, και όχι απέξω, όπως ο αυτοκράτορας της Ρωμανίας. Γι’ αυτό π.χ. ο άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς μπορούσε να λέει με ειλικρίνεια και χωρίς να πολιτικολογεί ότι δολοφόνησαν «τον χρισμένο από το Θεό»……… όντας ορθόδοξος χριστιανός, δε μπορώ να θεωρήσω την Οκτωβριανή Επανάσταση αλλιώς, παρά μόνο ως μια παγίδα του διαβόλου για την καταστροφή της Ορθοδοξίας στη Ρωσία και την απώλεια των ψυχών των Ρώσων αδελφών μας, …..Ας κλείσουμε με τα λόγια του π. Δημητρίου Ντούπκο.  Ο ηρωικός αυτός ιερέας … και ομολογητής, που βασανίστηκε επί μακρόν από το σοβιετικό καθεστώς …μίλησε ανοιχτά για τον τσάρο Νικόλαο ως άγιο και μάρτυρα αμέσως, …χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως το μεγαλύτερο άγιο του ρωσικού λαού….».
Η αγιοποίηση των  Ρωμανώφ συνάντησε πολύ λίγες αντιδράσεις στο εσωτερικό των ρωσικών Εκκλησιών και καμία από το πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες, παρά το γεγονός πως δεν υπήρχε το παραμικρό άλλοθι, αφού οι δυο Ρωμανώφ δεν εκτελέστηκαν εξ αιτίας της θρησκευτικής τους πίστης όπως ψεύδεται η ΟΟΔΕ, (κανείς δεν τους ζήτησε να δηλώσουν άθεοι ή να αποκηρύξουν τον ορθόδοξο θεό),  αλλά λόγω των εγκλημάτων τους με τα οποία αιματοκύλισαν το λαό και τον βύθισαν στην πιο μαύρη εξαθλίωση. Τα παιδιά των τσάρων εκτελέστηκαν άδικα, αλλά με το σκεπτικό ότι ως διάδοχοι του θρόνου πιθανόν να συσπείρωναν στη Δύση αντιδραστικούς κύκλους κατά της ΕΣΣΔ. Άλλωστε χιλιάδες παιδάκια μουζίκων είχαν χαθεί εξ αιτίας των Ρωμανώφ, χιλιάδες αθώοι δολοφονήθηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν με τις ευλογίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας και εδώ στην Ελλάδα και παντού όπου αυτή  η Εκκλησία είχε την εξουσία να το κάνει χωρίς ποτέ της να ζητήσει συγνώμη. Πάει λοιπόν πολύ να ηθικολογήσουμε εκ του ασφαλούς. Υπάρχει συλλογική συνενοχή στο ανοσιούργημα της τσαρικής αγιοποίησης,  που είναι συνεπής με την Ιερή  Παράδοση, η οποία  θέλει όσο πιο μεγάλος εγκληματίας είναι ένας βασιλιάς τόσο και πιο αρεστός να γίνεται στον ορθόδοξο θεό, αρκεί να έχει δώσει οικονομικές παροχές και εξουσίες στον ορθόδοξο κλήρο.
Θα μπορούσα να απαριθμήσω τις αισχρές πράξεις του θηριώδη και ανίερου βίου των Αγίων Νικολάου και Αλεξάνδρας, δυο ολότελα διεστραμμένων ανθρώπων που ζούσαν μέσα στη χλιδή τρομοκρατώντας το λαό, που τον κρατούσαν στην αμάθεια, στη φτώχεια και στη δυστυχία, με το κνούτο, με το εκτελεστικό απόσπασμα, με το μπουντρούμι, με την παγωνιά της σιβηρικής εξορίας. Αρκεί και μόνο η παρουσία του απατεώνα σάτυρου καλόγερου Ρασπούτιν στην γεμάτη από ανώμαλους θαυματοποιούς και μάγους  και από αντισημίτες παπάδες και δεσποτάδες τσαρική αυλή, ως εξομολόγου, καθοδηγητή και θεραπευτή της τσαρικής οικογένειας, για να αντιληφθεί κάποιος την ψυχική ανισορροπία και τη διαστροφή «του μεγαλύτερου άγιου του ρωσικού λαού».
Αν λοιπόν οι Άγιοι της Ορθοδοξίας, προκειμένου να αποκρούσουν τον επερχόμενο Κομμουνισμό, δολοφόνησαν ακόμη και πιστούς,  πόσο μάλλον σήμερα που ο ίδιος κίνδυνος ελλοχεύει, αν κρίνουμε από τις δημοσκοπήσεις. Η τρικομματική κυβέρνηση δεν πρέπει να παραπλανηθεί από τη σιωπή της Αριστεράς στα εκκλησιαστικά σκάνδαλα και στις ιερές κλεψιές, κίνδυνος τεράστιος υπάρχει να επιβληθεί και σήμερα η αθεϊα, οι αντίχριστοι στο διαδίκτυο οργιάζουν και ακόμη και οι Οικολόγοι ζητούν να φορολογηθούν τα ιερά γραφεία στα οποία με διαβολική συνεργία στεγάζονται. Η Ιερά Σύνοδος να πάρει την πρωτοβουλία, στο όνομα των αγίων δολοφόνων των Μεγάλων Κωνσταντίνου και Θεοδόσιου, στο όνομα του Εβραιοφάγου Νίκωνα της Σπάρτης, των αγίων εικονόδουλων αυτοκρατορισσών Ειρήνης της Αθηναίας που τύφλωσε το γιό της για χάρη της ορθής πίστης και Θεοδώρας που έσφαξε 100.000 αιρετικούς  Παυλικανούς, επικαλούμενη όλους τους αγίους δολοφόνους αυτοκράτορες και πατριάρχες, στη μνήμη των αρχιεπισκόπων Σεραφείμ, Ιερώνυμου Α΄, Χριστόδουλου που ευλόγησαν τη Δικτατορία και του δολοφονηθέντος «από λαθρομετανάστες»  επισκόπου Νύσσης (άρχισαν ήδη οι δολοφονίες φιλάνθρωπων επισκόπων) ο οποίος επελέγη προφανώς γιατί είχε χοροστατήσει στην κηδεία του Γεώργιου Παπαδόπουλου. Oι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ θα αγιοποιηθούν μετά από αυτό, γιατί θα έχουν σώσει την Ορθόδοξη πίστη από «μια παγίδα του διαβόλου για την καταστροφή της Ορθοδοξίας » (Θ.Ρ.  της «ΟΟΔΕ», για Ρωσία). Αν οι σφαίρες χτυπήσουν και πιστούς δεν υπάρχει πρόβλημα. Το έλυσε η Αγιοποίηση των Ρωμανώφ. Ο ορθόδοξος θεός θα ευλογήσει τους φονιάδες και θα βρει ποιοί από τους εκτελεσμένους ήταν αθώοι.

ΥΓ
Ας εμπνευσθούν τα ΜΑΤ, οι άνδρες της ευσεβούς «Χρυσής Αυγής» [που οργανώνει αγιασμούς στα γραφεία της (Λούτσα) και συναντιέται με μητροπολίτες (Σεραφείμ Πειραιώς)] και οι ΟΥΚάδες του κ.Πάνου Καμμένου (αυτοί θα αναλάβουν μόνο τους μετανάστες) από το βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: