Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΣΧΟΣ! Άσιτοι μαθητές χωρίς βιβλία και ο στρατός ταΐζει τους αχόρταγους κοιλαράδες ρασοφόρους.

ο κόσμος πεινάει, στα σχολεία δεν υπάρχουν βιβλία, οι μαθητές πέφτουν κάτω από την ασιτία  κι αυτοί ταΐζουν το ζάμπλουτο κηφηναριό. 
(Γράφω "αυτοί" διότι δεν φαντάζομαι να πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό ή για πρωτοβουλία ενός τρελού διοικητή.)

 Όταν εικοσάχρονα παλικάρια, αντί να φυλάνε τα σύνορα,  πρέπει να παραδίδουν εφοδιασμό του στρατού στις γιάφκες των αγράμματων, άπλυτων, κίναιδων και παιδεραστών ρασοφόρων

Σαπίλα, βρώμα και δυσωδία σε ένα σάπιο κράτος που διοικείται από Νεάντερταλ δοσίλογους πολιτικάντηδες και στρατόκαυλους δεισιδαίμονες.
αλλά ως πότε?Διαβάσαμε στο http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=2521
 
Ο ΣΤΡΑΤΟΣ 
ΤΑΪΖΕΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΣ

Η εικονιζόμενη φωτοτυπία προέρχεται από πολυσέλιδη διαταγή ευσεβούς διοικητή, σύμφωνα με την οποία ανάμεσα σε αυτά, που καθόριζε για τον εορτασμό των Χριστουγέννων, τής Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων, διέτασσε το υφιστάμενο ανεφοδιαστικό όργανο να διαθέσει εφόδια σε μονές τής περιοχής. Περισσότερες λεπτομέρειες δεν δόθηκαν εγγράφως παρά μόνον προφορικά, δεδομένου, ότι η διάθεση τροφίμων σε μοναστήρια  δεν προβλέπεται από κανένα στρατιωτικό κανονισμό κι έτσι η διαχειριστική δικαιολόγησή της δεν μπορούσε να γίνει έννομα.
 


Συσκευάσθηκαν σε αρκετές δεκάδες μεγάλα τσουβάλια μακαρόνια, ρύζι, κονσέρβες, γάλα και διάφορα άλλα τρόφιμα, τα οποία με στρατιωτικά οχήματα διαμοιράστηκαν σε τρία μοναστήρια. Για την 
«ευλογημένη» αυτή πράξη εξωθήθηκαν σε παρανομία τόσο το προσωπικό τής ανεφοδιαστικής μονάδας όσο και το ελεγκτικό όργανο τού σχηματισμού, το οποίο στον έλεγχο προφανώς «έκανε τα στραβά μάτια», ώστε να δικαιολογήσει την έλλειψη.

Το φαινόμενο τέτοιων «θεάρεστων» πράξεων -λόγω απλής ευσέβειας των διοικητών, υστεροβουλίας τους, ή και τα δύο- είναι σύνηθες στο στρατό και εφόδια και μέσα, που η απόκτησή τους βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και προορίζονται για το στρατιωτικό προσωπικό, δυστυχώς καταλήγουν σε εκκλησίες και μοναστήρια.


και επίσης διαβάστε στο tvxs   


Ωστόσο, από τις σαρωτικές περικοπές στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών μέσα από το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο, το 2010 και το 2011, έχουν εξαιρεθεί οι μισθοί των ιερατικών λειτουργών. «Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος για να δικαιολογήσει την εξαίρεση των ιερέων από τις περικοπές που επιτάσσει το Μεσοπρόθεσμο, δήλωσε ότι το ζήτημα είναι ‘ηθικό’!», αναφέρεται σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γρηγόρη Ψαριανού, με την παρατήρηση ότι μένουν άθικτα τα 218.654.000 ευρώ που προβλέπει για το 2011 ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για τη μισθοδοσία ιερέων και αρχιερέων. Επισημαίνεται δε πως «το ποσό της μισθοδοσίας των αρχιερέων και ιεροκηρύκων ήταν 4.608.560 το 2008, 6.100.000 το 2009, 6.200.000 το 2010 και 6.654.000 το 2011. Επομένως, οι μισθοί όχι μόνο δεν έχουν μειωθεί αλλά αυξάνονται συνεχώς!».

Δεν υπάρχουν σχόλια: