Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

"ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΛΙΘΙΕ"

Μετά το "''Είναι ο καπιταλισμός, ηλίθιε'' ελπίζω ο Μπογιόπουλος να γράψει το "ΕΙΝΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΛΙΘΙΕ" μπας και ξυπνήσουν τα ζώα (αυτοαποκαλούμενα "ποίμνια").
Ο λόγος είναι για τις γαμοσχέσεις που έχει το γαμοκράτος με την γαμοεκκλησία, το δεκανίκι του καπιταλισμού (με αδυναμία στα φασιστικά καθεστώτα).

Διαβάσαμε για μιά ακόμη φορά τα γαμοκατορθώματά τους στο 
http://www.polispress.gr/archives/95314 :








Παραμονές των γιορτών των Χριστουγέννων η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να θέσει υπό εκκαθάριση τον ραδιοφωνικό σταθμό της εκκλησίας, βυθίζοντας στην αβεβαιότητα 34 οικογένειες. Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας του σταθμού οι Ιεράρχες διαπίστωσαν πως η «μαύρη τρύπα» των λειτουργικών εξόδων δεν μπορούν να καλυφθούν.
Ο Διευθυντής Αλέξανδρος Κατσιάρας ανακοίνωσε στους εργαζομένους πως θα πρέπει να δεχθούν μειώσεις από 35% – 50% ενώ παράλληλα θα μεταταγούν σε άλλες εκκλησιαστικές υπηρεσίες.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Συνόδου στην Μονή Πετράκη εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους. Τεχνικοί και δημοσιογράφοι «πολιόρκησαν» τους Μητροπολίτες ζητώντας τους εξηγήσεις γι’ αυτήν τους την απόφαση. Οι Ιεράρχες της Πάτρας και των Κυθήρων προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα τονίζοντας πως δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει ο σταθμός της εκκλησίας. «Προσπαθούμε να διορθώσουμε ορισμένα λάθη του παρελθόντος» φέρονται να τους είπαν χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος τονίζει προς κάθε κατεύθυνση πως οι θέσεις των εργαζομένων θα διασφαλιστούν και δεν θα υπάρξουν απολύσεις εργαζομένων.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του ραδιοφωνικού σταθμού της εκκλησίας έφτανε τα 2.200.000 εκατ. ευρώ και απορρίφθηκε χωρίς δεύτερη συζήτηση και μειώθηκε στο 1.080.000 ενώ το έλλειμμα αγγίζει τα 780 χιλιάδες ευρώ. Στο τραπέζι έπεσε και η πρόταση να λειτουργεί πλέον σε εθελοντική βάση.


 Ο μητροπολίτης Χανίων Αγαθάγγελος και ο έλληνας γενικός διοικητής Κρήτης χαιρετούν χιτλερικά στη διάρκεια γερμανικής τελετής. Αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της στάσης των πολιτικών και θρησκευτικών «παραγόντων» της χώρας, που λίγους μήνες πριν είχαν σπρώξει τον ελληνικό λαό στο μεγαλύτερο και πιο άχρηστο αιματοκύλισμα της Ιστορίας του. (Φωτογραφία: «Οι δωσίλογοι της Κατοχής», έκδ. περιοδικού «Ιστορικά Θέματα», Νο 17). (ΠΗΓΗ http://www.freeinquiry.gr/pro.php?id=935)
«Κουρεύουν» τους μισθούς των εργαζομένων και προσλαμβάνουν Αρχιμανδρίτες
Την ώρα που αποφασίστηκε η δραστική περικοπή των μισθών των εργαζομένων, στην Μ. Πετράκη εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι Αρχιμανδρίτες – παραγωγοί.
Οι συγκεκριμένοι κληρικοί παρά το γεγονός ότι είναι άγαμοι, σε αντίθετη περίπτωση με τους δημοσιογράφους τους τεχνικούς και το διοικητικό προσωπικό του σταθμού, θα εισπράττουν επιπλέον επίδομα 370 ευρώ επειδή εργάζονται στο συνοδικό μέγαρο.
«Οι Αρχιμανδρίτες έχουν τον μισθό τους από το δημόσιο, τα «τυχερά» τους από τα μυστήρια και θα παίρνουν και επιπλέον επίδομα. Εμείς έχουμε οικογένειες και μας πετούν ουσιαστικά στον δρόμο» επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.
Επίσης καταγγέλλουν ότι στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν προσλήψεις παραγωγών από ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς με μισθό 2.500 χιλιάδων ευρώ, ενώ η εκκλησία πλήρωνε και την εταιρεία μετρήσεων με αποτέλεσμα η «μαύρη» τρύπα των εξόδων να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο.
Δαπανήθηκαν 350 χιλιάδες ευρώ για την μετεγκατάσταση του σταθμού
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές δύο στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου (Λαϊκοί και όχι κληρικοί), φέρονται να είναι εκείνοι που έπεισαν τον Αρχιεπίσκοπο, λίγους μήνες μετά την εκλογή του, να ανάψει το «πράσινο φως» για την μετεγκατάσταση του ραδιοφωνικού σταθμού σε ιδιόκτητα κτίριο της συνόδου που βρίσκεται στην οδό Αθηνάς 30.
Στον χώρο αυτό εκδίδονταν η εφημερίδα «πολίτης» του Δ. Φουρλεμάδη γνωστός από την υπόθεση της ΜΚΟ Αλληλεγγύη και ένας από τους στενούς συνεργάτες του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι η μετεγκατάσταση αυτή ποτέ δεν έγινε, ενώ δαπανήθηκαν περίπου 350 χιλιάδες ευρώ για την ανακαίνισή του αλλά και για τις αλλαγές οι οποίες έγιναν προκειμένου ο συγκεκριμένος χώρος να μπορεί να φιλοξενήσει έναν ραδιοφωνικό σταθμό.
Η απόφαση αυτή δημιούργησε αρχικά την πρώτη αντιπαράθεση με τους εργαζομένους οι οποίοι διαφώνησαν με την απομάκρυνση τους από το συνοδικό μέγαρο, για λειτουργικούς κυρίως λόγους.
Σε ελεύθερη πτώση οι ακροαματικότητες
Τίποτα δεν προμήνυε πριν από μερικά χρόνια αυτή την εξέλιξη. Επί ημερών Χριστόδουλου ο σταθμός της εκκλησίας είχε αποκτήσει μια σημαντική δυναμική. Η συχνή παρουσία του στις εγκαταστάσεις και οι εκπομπές του σε συνδυασμό με τα μεγάλα ποσοστά δημοτικότητας που είχε, ανέβαζαν αρκετά ψηλά τα νούμερα ακροαματικότητας.
Το γεγονός αυτό δεν εκμεταλλεύτηκε ο νυν Αρχιεπίσκοπος που δεν αγκάλιασε με την ίδια θέρμη το ραδιοφωνικό του σταθμό. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως από την μέρα που ανέλαβε τα ηνία της εκκλησίας δεν έχει παραστεί ούτε σε μία εκπομπή. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την απαξίωση του μέσου, με τις ακροαματικότητες πλέον να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση.
Στην τελευταία μάλιστα μέτρηση δεν περιλαμβάνεται στον πίνακα καθώς τα ποσοστά του έπεσαν κάτω από το 1%. Αποστολές που γινόντουσαν συνήθως στις Μητροπόλεις όλης της χώρας για την αναμετάδοση των λειτουργιών κόπηκαν και αρκετοί Ιεράρχες εξέφρασαν τα παράπονα τους καθώς δίνουν και ένα ποσοστό για την λειτουργία του. Ακόμα οι κυριακάτικες λειτουργίες μεταδίδονται τελευταία μέσω σύνδεσης που γίνεται με την δημόσια τηλεόραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: