Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ο Εφραίμ, με ένταλμα του αη Βασίλη, στο κελί 33Να θυμαστε για αύριο που θα σας ξαναγίνει τηλε-εκπαίδευση:
 • Οι νομοι ισχύουν για όλους (;) εκτος και αν ειναι Χριστούγεννα
 • Οι νόμοι ισχύουν για όλους εκτος και αν είναι μοναχοί
 • Οι νόμοι ισχύουν για όλους εκτος και αν ειναι χριστούγεννα και ειναι μοναχοί (κλατς κλιτς)


 • Οι νομοι ισχύουν για όλους αλλα αφού δεν ισχύουν τελικά για όλους εδώ βρήκατε να τους εφαρμόσετε;


Οχι και εξιλαστήριο! Σκέτο θύμα! Με το ζόρι τον βάλανε να πάρει φιλέτα αντί νερού!
 • Οι νομοι ισχύουν για όλους εκτος και αν πουνε πως ειναι αρρωστοι. Και αν το πει και ο γιατρος τους. Εμεις γιατρο δεν στελνουμε.
Από http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_27/12/2011_419918 :

"ο κατηγορούμενος μοναχός, δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας".....
"Υπενθυμίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, δισκοπάθεια και απορρύθμιση σακχάρου."


Αυτα φαίνεται να έπιασαν σε "ντόπιους" γιατρούς για δυο μέρες, καθώς κατόπιν του πέρασαν. 


Πάλι καλά. Θα μπορούσε να έχει (βοηθάω παιδιά, γιατί έχουνε και άλλοι εκ Βατοπεδίου και μη να λαμβάνουν σειρά): 
Κοκκύτη, τύφο, ελονοσία, πανούκλα, μαγουλάδες, δυσκοιλιότητα, ποδάγρα, λύσσα, μυξομάτωση, ιλαρά, πλατυποδία, σκωληκοειδίτιδα, ηπατίτιδα, ιγμορίτιδα, ρινίτιδα, ωτίτιδα και άλλα 4-5 σε -ίτιδα για να είμαστε και καλυμμένοι
 • Οι νόμοι ισχύουν για όλους εκτος και αν οι δικαζοντες ειναι ...."αθεοι" και οι δικαζομενοι χριστιανοί:
Σοκ και δεος. Εμεις ξέρουμε και δεχόμαστε μόνο το αντίθετο!


 • Οι νομοι ισχύουν για όλους εαν και όταν πει ο Καρατζαφέρης πως ισχύουν:


Φλιπ φλαπ φλιπ φλαπ. Ειναι πουλι; Ειναι ανεμιστήρας; Ειναι υαλοκαθαριστήρας; Ειναι ανεμόμυλος; Οχι είναι ο Καρατζαφέρης!


"Θα σου πώ τώρα κάτι που ισχύει για πάρα πολλούς ισχυρούς Έλληνες, επιχειρηματίες και πολιτικούς, και εννοώ τους πολύ ισχυρούς, αυτούς που διαχειρίζονται δισεκατομμύρια και ελέγχουν ολόκληρους κλάδους και διαφεντεύουν τύχες:
Πιστεύουν στη μαγική δύναμη του χριστούλη και της παναγίτσας.
Πιστεύουν στ’ αλήθεια. Δεν είναι θέμα Χριστιανικής πίστης -είναι θέμα δεισιδαιμονίας. Πιστεύουν ότι φορώντας το τάδε βραχιολάκι απ’ το τάδε μοναστήρι ο θεούλης θα τους φυλάει. Φοράνε ματάκια και κομποσκοίνια. Ψωνίζουν πανάκριβες εικόνες και δωρίζουν λεφτά σε μοναστήρια για να αγοράσουν θεϊκή προστασία.
Δεν διανοείσαι πόσοι είναι αυτοί. Είναι πάρα πολλοί και τα πιστεύουν όλα αυτά ακράδαντα.
Η δύναμη που έχει ο κάθε Εφραίμ πάνω τους είναι πιο σημαντική από οικονομικά συμφέροντα ή πολιτική επιρροή: Γι’ αυτούς ο Εφραίμ είναι ο Γκάνταλφ ο Μαύρος, ένας γέροντας με μαγικές δυνάμεις που μιλάει με το υπερπέραν και μπορεί να τους προστατέψει από το θάνατο και τη δυστυχία. Γι’ αυτό ο Γιάννης ο Αγγέλου, ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, όταν νίκησε την αρρώστια του το απέδωσε σε μια μαγική ζώνη που του έστειλε ο Εφραίμ για να τη φορέσει (ή να τη φιλήσει, ή ό,τι κάνουν με τα μαγικά αντικείμενα οι πιστοί τέλος πάντων), και έτσι μετά δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει τα τηλέφωνα και να κινητοποιήσει ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Γκάνταλφ. Τι σημασία έχει που ταυτόχρονα η χώρα βούλιαζε;  Τη χώρα θα κοιτάμε; Έχει μαγικές ζώνες η χώρα;"

  "Με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε συναντήθηκε την Τρίτη, ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρ. Κασμίρογλου και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τον ηγούμενο Εφραίμ στο κελί του στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, αντί για τις φυλακές.
  Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός απάντησε, ότι αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και διευκρίνισε ότι το άρθρο 57 του Εκκλησιαστικού Κώδικα, που προβλέπει οι ιερείς να κρατούνται σε ειδικό σωφρονιστήριο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, καθώς τέτοιο ίδρυμα δεν υπάρχει στη χώρας μας.
  Στον κ. Τέντε έχουν σταλεί επιστολές μοναχών, δικηγόρων, ομογενών από Αυστραλία, κ.λπ., Ιερών Μονών, καθώς και αίτημα της Ιεράς Επιστασίας για να αναιρεθεί το βούλευμα με το οποίο αποφασίστηκε η προφυλάκιση του κ. Εφραίμ."

  • Last but not least: Η υποθεση Βατοπεδίου (αγγλιστι the people versus Vatopedi) έχει ψωμί. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κύριος και κυρίως κατηγορούμενος είναι

  * Ηθική αυτουργία σε απάτη
  * Ηθική αυτουργία σε απιστία και σε ψευδείς βεβαιώσεις
  * Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. 
  * Οι κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις που προβλέπονται στο νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου» και ορίζουν σε περίπτωση καταδίκης ποινή ακόμη και ισόβιας κάθειρξης.

  Και όλα αυτά υπενθυμίζουμε ενάντια στο ελληνικό κράτος, ενάντια στο ελληνικό δημόσιο και όχι σε κάποιον μεμονωμένο ιδιώτη. Λογικά το κράτος, το οποίο προασπίζει τα συμφέροντά του πρέπει να κυνηγάει όσο μπορεί πιο αυστηρά τους υποψήφιους καταχραστές κτλ και αν μπορεί να επιβραβεύει τους μηνυτές και τους κατηγόρους των καταχραστών (ή έστω αμερικανιστί των κατηγορούμενων ως τέτοιων και αν καταδικαστούν των καταδικασμένων ως τέτοιων) ελπίζοντας πως η πράξη τους, ειδικά και ιδιαίτερα αν γίνεταιενάντια στο ρεύμα, θα βρει μιμητές που προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, έστω και τύποις ρε αδερφέ.  Εδώ όμως, εχουμε το πρωτότυπο και πολύ ουάου φαινόμενο, μέλος της κυβέρνησης να επιτίθεται σε συναδέλφο του   αμφισβητώντας όχι την ικανότητα του να κυνηγήσει τους "εχθρους της πολιτείας", αλλά θεωρώντας στην ουσία πως θα ήταν κακό αν είχε την ικανότητα να το πράξει, να προασπίσει επιτυχώς το δημόσιο συμφέρον! Και είναι κακό που ο υφυπουργός δικαιοσύνης πχ ως υπερασπιστής του δημοσίου συμφέροντος τυχαίνει να είναι προσωπικά και ο κατήγορος (υπερ τυχαία πάλι του δημοσίου συμφέροντος) στην δίκη!!

  ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΑΝΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
  Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «η ταυτόχρονη παρουσία του υφυπουργού και βασικού κατήγορου στην υπόθεση κ. Πεταλωτή, συνιστά μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα» και έκανε λόγο για «άδικη απόφαση (σ του Ζ. ο υπουργος που δειχνει πως σεβόμαστε την "ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη", ο οποιος πέταξε την σπόντα πως, φανταζομαι, ο Πεταλωτής τάχα μου τάχα μου θα επηρέαζε τις καταστάσεις) για την προφυλάκιση του Εφραίμ που δίχασε (σ. του Ζ. Οχι δεν το έκανε και αυτό καταλάβατε λάθος. Ακόμα και οι θεούσες τα έχουν πάρει στο κρανίο με την πάρτη σας.) τον ελληνικό λαό και έπληξε την Ορθοδοξία (σ του Ζ. ? δηλαδη αν ο Εφραιμ αποφασιστεί πως ειναι απατεώνας αργότερα θα πληγεί περισσότερο η Ορθοδοξία; Αμα ειναι ετσι να τον αθωωσουμε ρε παιδια!!!)».

  Μα την Παναγία ρε παιδιά το έχετε χάσει τελείως! Ευτυχώς αποδεικνύεται πως οι επιδέξιοι απαυτοί απουσιάζουν στο ΛΑΟΣ τώρα που έβαλε μεταξωτά υπουργικά βρακιά μιας και πλέον οι κωλοτούμπες είναι τόσο γρήγορες που κανένας πλεον δεν τους προλαβαίνει!


  Στην συνέχεια, από τους ίδιους, προχωράμε σε απαξίωση της έννοιας της δικαιοσύνης. Αφού οι άλλοι είναι έξω γιατιιιιιι καλέ να είναι αυτός μεσα; Ετσι. Αφου λοιπον ο Ακης πχ ειναι έξω, γιατί δεν αδειάζουμε τις φυλακές;; ε; ε; ε; ε; Δικηγόρος το είπε, κάτι θα ξέρει καλύτερα!
  Ταυτόχρονα, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης έκανε λόγο για πολιτικές προεκτάσεις στην απόφαση προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραίμ, δηλώνοντας ότι «είναι προσωρινά κρατούμενος ο ηθικός αυτουργός, ενώ οι φυσικοί αυτουργοί παραμένουν ανέγγιχτοι και δεν έχουν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα πολιτικό πρόσωπο».
  Στη συνέχεια προχωράμε σε Λιακοπούλειο συνομωσιολογία:


  Επιπλέον, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ , Κυριάκος Βελόπουλος, χαρακτήρισε τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου «θύμα μιας φοβερής σύγκρουσης αμερικανικών και ρωσικών παραγόντων» (σ του Ζ. Νεφελίμ δεν έχει;) και έκρινε «τραγική σύμπτωση» το γεγονός, ότι η απόφαση για προφυλάκιση του Εφραίμ ελήφθη αμέσως μετά το ταξίδι του στην Ρωσία και την συνάντηση του γέροντα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. 

  ΒΟΗΘΕΙΑ  γιατρεεεεε!!!!   Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Τετάρτης μεταφέρθηκε ο ηγούμενος Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των ανταλλαγών της μονής Βατοπαιδίου. Η άφιξή του έγινε δεκτή με επευφημίες από τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κεντρική πύλη των φυλακών. «Ο λαός αναρωτιέται αν ο Εφραίμ είναι εξιλαστήριο θύμα» δήλωσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος.
  Ο ηγούμενος Εφραίμ διανυκτέρευσε το βράδυ της Τρίτης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά την εμφάνισή του ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών, εν μέσω έντονων επευφημιών από υποστηρικτές του.

  Ο αρχιμανδρίτης έφτασε στο Εφετείο λίγο μετά τις 8:30, αφού μεταφέρθηκε οδικώς από το Άγιο Όρος, συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησής του από Εισαγγελέα Εφετών.

  Το ένταλμα εκτέλεσε ο Εισαγγελέας Εφετών Κ.Τζαβέλλας παρουσία του συναδέλφου του Αντ.Λιόγα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος μοναχός δεν επικαλέστηκε ενώπιον των δύο Εισαγγελέων πρόβλημα υγείας και έτσι το διατακτικό που εκδόθηκε αφορά την μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, το πρωί της Τετάρτης.
  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στις φυλακές Κορυδαλλού ο ηγούμενος Εφραίμ θα κρατείται στην 6η πτέρυγα, όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα. 

  Ανθιμος: «Ο λαός αναρωτιέται εάν είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ»

  Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, την Τετάρτη, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος τόνισε ότι εμπλέκονται στην υπόθεση της μονής Βατοπεδίου πάνω από 32 πρόσωπα, ορισμένα εξ αυτών πολιτικά. «Ο λαός μας αναρωτιέται μήπως είναι εξιλαστήριο θύμα ο Εφραίμ» ανέφερε.

  Ο μητροπολίτης Άνθιμος επισήμανε ότι οι δικαιοπραξίες που έγιναν για τις εκτάσεις δεν έχουν πουθενά προσωπικό στοιχείο ιδιοτέλειας του ηγουμένου και αυτό είναι σημαντικό.

  Σημείωσε, πάντως, ότι η Ιερά Σύνοδος δεν θα τοποθετηθεί επί της ουσίας της υπόθεσης. «Υπάρχει το πρόβλημα αναμίξεως σε θέματα της δικαιοσύνης και η εκκλησία είναι τελείως χωριστή από το κράτος» είπε.

  ΠΗΓΗ http://.tanea.gr

  Δεν υπάρχουν σχόλια: