Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

και στην Κίνα μυρίζει ανατροπή (λίαν συντόμως)

Κινα: Αγρότες εξεγείρονται ενάντια στο καπιταλιστικο κράτος
Xinjiang é regularmente abalada por distúrbios entre os han e os uigures

Συνεχίζονται χωρίς σταματημό οι αγροτικές εξεγέρσεις στην καπιταλιστική Κινα, αδιαφορόντας για την σκληρή καταστολή που ασκούν οι κατασταλτικές δυνάμεις.
Στην επαρχία Guangdong στο Κινεζικό νότο οι αγρότες εξεγέρθηκαν μετα την δολοφονία ενός εκ των ηγετών τους. Οι διαδηλώσεις εχουν πάρει ξεκάθαρη αντικυβερνητική αντικρατική τροπή, καθώς οι αγρότες αντιστέκονται στην αντιλαϊκή πολιτική της κινεζικής κυβέρνησης που έχει προβεί σε μεγάλης έκτασης απαλοτριώσεις κοινοτικών εδαφών και εξώσεις των χωρικών που ζουσαν και καλλιεργουσαν εκεί για πολλες δεκαετίες.
Σο χωριο Wukan οι χωρικοί κατέλαβαν τους δρόμους αποφασισμένοι να μην δεχθουν τις κυβερνητικές εντολές για απομακρυνσή τους απο την περιοχή. Η περιοχή έχει αποκληστεί απο τις δυνάμεις καταστολής και απαγορευετε οποιαδηποτε μεταφορά ειδήσεων απο και προς την περιοχή. Οι αγρότες έχουν δηλώσει οτι είναι έτοιμοι να αντισταθούν με οποιοδήποτε κόστος σε μια επερχόμενη προσπάθεια καταστολής όποτε και αν αυτή εκδηλωθεί, και παραμένουν ειρηνικοί μεχρι στιγμής. Το βίντεο είναι απο τις πρόσφατες κινητοποιήσεις και είναι απο τα ελάχιστα ντοκουμέντα που έχουν ξεφύγει της Κινεζικής κρατικής επίβλεψης

Δεν υπάρχουν σχόλια: