Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις κατά των τραπεζών στην Γερμανία


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαΐου 2012, 09:09
απαγορευτηκαν, γερμανια, τραπεζες, πραγματοποιηθουν

Οι αρχές της Φρανκφούρτης, της οικονομικής πρωτεύουσας της Γερμανίας, αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των ευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από τις 16 ως τις 19 Μαΐου, καθώς απειλούν «να διαταράξουν τη δημόσια τάξη».

«Το σύνολο των προγραμματισμένων κινητοποιήσεων κινδυνεύει να απειλήσει ή να διαταράξει άμεσα τη δημόσια τάξη και ασφάλεια. Το μπλοκάρισμα της πόλης στη διάρκεια των ημερών των κινητοποιήσεων ξεπερνά κατά πολύ τα λογικά πλαίσια και όσα μπορούν να ανεχθούν οι κάτοικοι της Φρανκφούρτης», αναφέρει μια ανακοίνωση της δημαρχίας της πόλης.

Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών ημερών δράσης κατά των πολιτικών λιτότητας, το Blockupy Frankfurt, μια κολεκτίβα κινημάτων της άκρας αριστεράς και κατά της παγκοσμιοποίησης, επιθυμούσε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες, αλλά και να οργανώσει διάφορες δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.

«Θα απευθυνθούμε στη δικαιοσύνη γι’ αυτή την απαγόρευση. Η διαμαρτυρία δεν μπορεί να απαγορευθεί. Αυτό παραβιάζει το δικαίωμα στη διαδήλωση και την ελευθερία της έκφρασης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Φράουκε Ντίστελρατ, εκπρόσωπος της Attac Deutschland, ένα από τα κινήματα του Blockupy Frankfurt.

Το Blockupy Frankfurt αναμένει ότι στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν περίπου 10.000 άνθρωποι, ενώ έχει δεσμευθεί ότι θα λάβει μέτρα ώστε να διασφαλίσει ότι το κίνημα θα είναι ειρηνικό, υπογράμμισε η εκπρόσωπος.

Στις 31 Μαρτίου στη διάρκεια μιας διαδήλωσης κατά της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη, την οποία είχε οργανώσει μια άλλη αντικαπιταλιστική κολεκτίβα, είχαν σημειωθεί συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματίες.

Από τον Οκτώβριο αρκετές δεκάδες άνθρωποι έχουν κατασκηνώσει σε ένα πάρκο κοντά στην ΕΚΤ στο πλαίσιο του κινήματος Occupy Frankfurt, το οποίο έχει εμπνευστεί από το Occupy Wall Street και τους Αγανακτισμένους της Ισπανίας και καταγγέλλει τις πολιτικές λιτότητας.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: