Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Εκεί στο ΚΚΕ …το "ξεπετσιάσατε" (vol 2)



Το ζόρι που τραβάει η τρόικα από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ είναι μηδαμινό, συγκριτικά με το ζόρι των Σταλινικών ΚΚΕ εργατοπατέρων.
- Χωρίς να έχουν καμία διάθεση να κυβερνήσουν (πάντα τέτοια ήταν η διάθεση από ιδρύσεώς του)
- Χωρίς να έχουν ελπίδα να σχηματίσουν κυβέρνηση
- Χωρίς ποτέ να έχει συνεργαστεί με κανένα αριστερό κόμμα, ενώ, αντιθέτως, συνεργάζεται θαυμάσια με τη δεξιά σε όλους τους τομείς, όταν χρειαστεί
- Χωρίς να έχει πετύχει κάποιο στόχο που να δυναμώνει το εργατικό κίνημα
- Χωρίς κάποιο (εφικτό – μεταβατικό) σοβαρό πρόγραμμα , παρά μόνο την ξύλινη γλώσσα και τον λαϊκισμό, παπαγαλίζοντας «πλουτοκρατία - πλουτοκρατία – πλουτοκρατία»
- Χωρίς ντροπή για τα εγκλήματα «Σταλινικού» τύπου, δήθεν κομμουνιστικών κυβερνήσεων, από Στάλιν μέχρι Β.Κορέα – Κιμ Γιονγκ Ιλ (τα ανέλυσα στο πρώτο μέρος του άρθρου http://diama4.blogspot.com/2011/12/blog-post_20.html )- αναρίθμητων προδοσιών, από Βάρκιζα μέχρι οικουμενική … και ο κατάλογος δεν έχει πάτο
-Χωρίς καμία αίσθηση της πραγματικότητας γενικότερα ….
….και χωρίς να με έχει πείσει πως θα μπορούσε στο ελάχιστο να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης του «λαού», της «μάζας»,
παρ’ όλα αυτά θα το ψήφιζα ως εναλλακτική λύση (το μη χείρον βέλτιστον) αν ήταν «στήθος μα στήθος» με τη ΝΔ ή γενικότερα με μνημονιακά κόμματα.

Δηλαδή, αν πάρει 15% στις εκλογές της 17 Ιούνη και το μνημόνιο πάρει τις 50 έδρες «δώρο» θα είναι καλύτερα?

Ακόμα κι αν υποθέσουμε πως το ΚΚΕ είναι η τέλεια λύση, θα πρέπει να βλέπουμε και την πραγματικότητα. Στην παρούσα φάση, ψηφίζοντας ΚΚΕ στηρίζεις ΝΔ.

Το μόνο που αναγνωρίζω στην φρασεολογία της ηγεσίας του ΚΚΕ είναι πως εκφράζουν επακριβώς το συναίσθημα και την κουλτούρα του μέσου Ελληναρά :
«να ψοφήσει το αρνί του γείτονα»,δηλαδή το ζόρι των εργατοπατέρων, δεν είναι η πείνα και η εξαθλίωση, αλλά το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι… «τσι προκοπής» όπως η αφεντιά τους.

Και κλείνω με το γνωστό ερώτημα προς κάθε σύντροφο ΚΚΕ:
«σε μάμησαν καλά ή θες και Σαμαρά?»

Δεν υπάρχουν σχόλια: