Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Κακοποίηση ζώων -ANIMAL ABUSE | FULL DOCUMENTARYΌποιος νομίζει πως γνωρίζει τί σημαίνει η λέξη "κακοποίηση" καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί. Δεν ξέρω πόσοι από τους 61.000 επισκέπτες κατάφεραν να δουν ολόκληρο το ντοκιμαντέρ. Προσωπικά μου ήταν αδύνατο.
Πώς να δεις σκηνές, όπως αυτή στο 55' λεπτό, που  ανθρωποειδή αφαιρούν τη γούνα από ζωντανό και με όλες τις αισθήσεις του ζώο? (η γνωστή σκηνή που υπάρχει και στο ντοκιμαντερ  "ZeitGeist moving forward").
  Αν δεν καταφέρουμε να εξαλείψουμε πλήρως τέτοιες εικόνες, πώς μπορούμε να μιλάμε για "πολιτισμό"? Έχουμε αποκτηνωθεί εντελώς. Ποιό άλλο ζώο προκαλεί πόνο ή σκοτώνει, βασανίζει ή "ψυχαγωγείται" για χάριν γούστου και αναίτια?
 Κάποιοι θα σφάζαν και τη μάνα τους για το κωλοχρήμα αλλά να λυπάσαι να ξοδέψεις λίγο αναισθητικό επειδή θες ακόμα περισσότερο κέρδος ... ε, αυτό πια ...
.....και δεν μιλάω για όσα θανατώνονται ΜΟΝΟ  για τη γούνα τους, λες και ζούμε στην αρχαιότητα κι έχουμε ανάγκη τη γούνα των ζώων για να ζεσταθούμε .Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια κάτι τέτοιο.   Δεν υπάρχουν οι λέξεις να περιγράψουν τέτοια κτηνωδία.YΓ 1 δεν νομίζω να το έκανε εσκεμμένα ο σκηνοθέτης αλλά πάλι δεν είδα να αναφέρουν κάτι για τη σφαγή δελφινιών στη Δανία (απροκάλυπτη αλλά ισάξια σφαγή με αυτή στην Ιαπωνία).

ΥΓ 2 φωτό μου από παλιότερο θέμα μου για την ευθανασία αδέσποτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: