Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Καταδίκη της Ελλάδας για βιασμό Τούρκου από λιμενικό


Καταδίκη της Ελλάδας για βιασμό Τούρκου από λιμενικό
Για παραβίαση των διατάξεων της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που απαγορεύουν τα βασανιστήρια και την απάνθρωπη ή εξευτελιστική μεταχείριση, το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου καταδίκασε, την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012, την Ελλάδα, για την περίπτωση ενός παράνομου Τούρκου μετανάστη ( υπόθεση Zontul κατά Ελλάδας) ο οποίος, μετά την σύλληψη του, βιάσθηκε με...γκλόμπ από άνδρα του Λιμενικού Σώματος στα Χανιά.
Με την απόφαση υποχρεώνεται η Ελλάδα να καταβάλλει στον παθόντα 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη και 3.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
Η υπόθεση αφορούσε έναν παράνομο μετανάστη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας υπάλληλος του Λιμενικού τον βίασε με ένα γκλομπ κι ότι οι αρχές δεν του επέτρεψαν να εξεταστεί από τον γιατρό που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις. Περαιτέρω, ο προσφεύγων ανέφερε ότι οι όροι κράτησης για τους αιτούντες άσυλο δεν ήταν ικανοποιητικοί και ότι οι αρχές είχαν αποφύγει να διεξάγουν μια πλήρη, δίκαια και αμερόληπτη έρευνα, καθώς κι ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν τιμωρηθεί επαρκώς, αφού το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν είχε θεωρήσει τον βιασμό με το γκλομπ, ως διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίου.
Ο μετανάστης είχε επιβιβαστεί σ΄ ένα πλοίο από την Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους 164. Το πλοίο κατελήφθη από το Λιμενικό Σώμα και οδηγήθηκε στο λιμάνι των Χανίων. Ο προσφεύγων ανέφερε ότι δύο λιμενικοί τον υποχρέωσαν να ξεντυθεί όσο ήταν στο μπάνιο κι ότι ένας από αυτούς τον απείλησε και τελικά τον βίασε με ένα γκλομπ.

Περισσότερα ...ΠΗΓΗ 
http://www.ethnos.gr

  Το οτι οι αστυνομικοί είναι άτομα με διαταραγμένες προσωπικότητες το ξέραμε από τα πολύ παλιά χρόνια. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα εφόσον η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ κλείνει τα μάτια σε τέτοιες καταστάσεις και επικροτεί, δια της σιωπής, τέτοιες τακτικές. Το έχουμε δει πολλές φορές στο  παρελθόν αυτό το σενάριο. Μάλιστα υπάρχει και σε ταινία (πραγματική ιστορία) που βιάζουν τον συλληφθέντα με ένα μπουκάλι. 

ΟΜΗΡΟΣ. HOSTAGE


Δραματική ταινία του 2005, βασισμένη σε πραγματικό περιστατικό που έγινε στην βόρεια Ελλάδα το 1999.

Αυτά είναι τα χάλια μας και ο κατάλογος μακρύς

ΔΕΣΤΕ τα χέρια της αστυνομίας. Η εγκληματικότητά τους χτύπησε κόκκινο
http://www.facebook.com/DesteTaXeriaThsAstynomias?sk=wall

Δεν υπάρχουν σχόλια: