Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ ΙΟΣ Frau hat einen WURM im Kopf + «Σκουλήκι» έκλεψε 45.000 κωδικούς στο Facebook

 Μην ανοίγετε οτιδήποτε με όνομα <<>
δεν το έχω στείλει εγώ και προφανώς είναι ΙΟΣ!!!!!!!!
Αν το ανοίξετε όπως μου το έστειλε και μένα ένας φίλος αυτόματα πάει σε όλους τους φίλους σας δίχως να το επιλέξετε εσείς........ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΙΟΣ !!!..

ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟΣ

 ΝΑ ΓΡΆΨΕΤΕ ΠΆΝΩ ΣΤΟ Google/....firewall free download ../ΘΑ ΣΑΣ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ . ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ..ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ .,ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΤΙΜΟΎΝ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ...ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΆΤΑΙ ΠΟΙΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΣΕΙΣ /. ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΣΕΊΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΈΞΕΤΕ ΠΟΙΟ ΘΈΛΕΤΕ ... ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΚΆΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΆ ΤΟΥΣΕΠΙΣΗΣ ... (από 
http://www.mediagate.gr )Ένας νέος μπελάς προστέθηκε στους υπεύθυνους του Facebook και ψάχνουν από πού τρύπωσε το «σκουλήκι» και εξαπλώνει ένα ιό.
Πρόκειται για ένα ιό που τον χαρακτηρίζουν τύπο «σκουληκιού» και χτύπησε κυρίως τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι θα σταματήσει εκεί. Οι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό Ramnit το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του και τον Απρίλιο του 2010 «επιτιθέμενο» σε τράπεζες. Μέχρι στιγμής οι χάκερς έχουν καταφέρει να κλέψουν 45.000 κωδικούς και να εξαπλώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Facebook που ασχολούνται με το θέμα οι χάκερς χρησιμοποιούν τους κωδικούς που έχουν κλέψει για να μπουν στα προφίλ και να εξαπλώσουν το Ramnit γρήγορα μέσω περίεργων links που εμφανίζονται στους «τοίχους» των χρηστών.
Ο John Weinschenk, διευθύνων σύμβουλος της Cenzic, επιχείρηση ασφαλείας, εξέφρασε την ανησυχία του ότι η υποκλοπή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα αν μέσω των λογαριασμών του Facebook οι χάκερς καταφέρουν να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς των χρηστών. «Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε δει τον ιό να πολλαπλασιάζεται στο Facebook αλλά έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για να εντάξουμε τον ιό στα προγράμματα ασφαλείας μας ώστε να μην πλήξει άλλους χρήστες» δήλωσαν υπεύθυνοι του κοινωνικού δικτύου.
Επιπλέον καλούν τους χρήστες να μην κάνουν κλικ σε περίεργα links και να αναφέρουν κάθε περίεργη δραστηριότητα που βλέπουν καθώς ο χρήστης που του έχει κλαπεί ο κωδικός δεν το αντιλαμβάνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: