Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Μα τόσο μαλάκες είμαστε και βγήκαμε στους δρόμους?



Γέμισε κόσμο η Αθήνα.
Όλο το κέντρο, από Ομόνοια μέχρι Σύνταγμα δεν έπεφτε καρφίτσα.
Έξαλλοι όλοι, φωνάζοντας, τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο, κρατώντας τεράστια κοντάρια με ακόμα πιο τεράστιες σημαίες, αφήνοντας όλες τις άλλες υποχρεώσεις πίσω του, σα να μην υπάρχει τίποτε άλλο εκτός από αυτό.


ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδος.
Η ημέρα αυτή θα γραφτεί με χρυσά γράμματα, βαθιά χαραγμένη στις καρδιές όλων των Ελλήνων.
Όλες οι κάμερες, όλου του κόσμου, έχουν  στραμμένα τα φώτα τους σε αυτή την αυθόρμητη συνάθροιση εκατοντάδων χιλιάδων ΓΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Ζωντανή μετάδοση των γεγονότων σε BBC, CNN, CBS, EURONEWS, RAI, και δισεκατομμύρια τηλεθεατών σε όλο τον κόσμο παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα τα όσα διαδραματίζονται σε αυτή την λεπτομέρεια του χάρτη που λέγεται Ελλάδα.

Από δημοσίευμα εφημερίδας:
"
σε κάθε γωνιά , χιλιάδες άνθρωποι, τυλιγμένοι με ελληνικές σημαίες, ξεχύθηκαν πεζοί και με αυτοκίνητα στους δρόμους δημιουργώντας το αδιαχώρητο σε όλες τις πόλεις. "


και συνεχίζει:
"Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Η ελληνική ψυχή, τα παιδιά ήταν καταπληκτικά. Έδειξαν τεχνική, δύναμη, αντοχή, πατριωτισμό. Η προσφορά τους είναι φοβερή. Η διαφήμιση για την πατρίδα  είναι μεγάλη. Έχουμε άξια παλικάρια. Το οικοδόμημα είναι στέρεο ..."

και συνεχίζει η εφημερίδα, τώρα που αλλάζει το τοπίο, με διθυράμβους:


Τα μεγάλα κέντρα του ελληνισμού στο εξωτερικό, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη στο δικό τους ευχάριστο πρωινό ξύπνημα, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Τορόντο, το Μόντρεαλ στο δικό τους απόγευμα, το Μόναχο, ηΦρανκφούρτη, το Λονδίνο, ένιωθαν καλά τι σημαίνει Ελλάδα. 

Μα τόσο μαλάκες είμαστε και βγήκαμε στους δρόμους?
Για μιά κωλομπάλα που κλωτσάνε 22 μαντραχαλαίοι?

...και ντάξει ρε μεγάλε, είσαι διακόσα κιλά αηδία και χαίρεσαι που ο άλλος κλωτσάει καλά μια μπάλα.
Αλλά...
 ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΦΑΣ και ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ "ΜΑΛΑΚΕΣ", όπως έχεις μάθει να τους λες επειδή βαριέσαι να κουνήσεις τον κώλο σου, ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ?
Ούτε μια φορά ρε ξεφτίλα Ελληναρά?

Δεν ασχολούμαι άλλο μαζί σου.
Κάνε ο,τι σε φωτίσει η μπαναϊα, αν και δεν νομίζω να ασχολείται η μανταμ με την παρτη σου, γιατί άν ήταν θα το 'χε κάνει και δεν θα ψωμολύσσαγες.

Μόνο που είναι κρίμα να ξοδέψεις τα τελευταία σου ευρώ σε viagra. Όσο και να το προσπαθείς τα κέρατά σου θα τρυπήσουν το ταβάνι.
...γιατί σίγουρα κάποιος διαδηλωτής θα της έχει πετάξει τα μάτια έξω της συμβίας σου.
Δεν ξέρεις τί κάβλα είναι αυτά τα δακρυγόνα ρε φίλε.
Αν κάποια μέρα δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις ...δοκίμασε, και ίσως θυμηθείς το πώς ήσουν πριν γίνεις ζόμπι,  με πλάσμα TV και δερμάτινο καναπέ .

Στο επόμενο μάθημα θα σου θυμίσω τις μέρες που είχες όνειρα να αλλάξεις τον κόσμο (κακομοίρη μου), όπως...

15η Οκτωβρίου 1981: Η τελευταία μέρα μιας ιστορικής προεκλογικής περιόδου βρίσκει το ΠΑΣΟΚ σε μια μνημειώδη για τα ελληνικά χρονικά συγκέντρωση 


ή την θρυλική (βοήθειά μας Μπαναϊτσα μου!)
22α Ιουνίου 2000: Μετά από τις εξαγγελίες για μη αναγραφή του θρησκεύματος στις νέες αστυνομικές ταυτότητας, η Ιερά Σύνοδος διοργανώνει συγκέντρωση πιστών στη Πλατεία Συντάγματος

Δεν υπάρχουν σχόλια: