Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

η κυβέρνηση του μνημονίου προβλέπει την όξυνση των κοινωνικών αγώνων και επιθυμεί με προληπτικό τρόπο να προστατεύσει νομικά τα εκτελεστικά της όργανα που αυθαιρετούν




Την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για ένστολους σε ώρα υπηρεσίας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επίσημη εισαγωγή καθεστώτος ατιμωρησίας την ώρα που οργιάζει η αστυνομική βία». Πρόκειται για το άρθρο 20 του νομοσχεδίουγια την εισαγωγή ένοπλων φρουρών σε εμπορικά πλοία.

Το άρθρο προβλέπει πως εξαιρούνται από την αυτόφωρη διαδικασία, τα αδικήματα που διώκονται κατ' έγκληση και φέρεται ότι διαπράχθηκαν από αστυνομικό, λιμενικό ή πυροσβεστικό υπάλληλο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

ΠΗΓΗ:  http://tvxs.gr
Σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη, η επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει «προκλητική κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για αδικήματα για τα οποία μηνύονται από πολίτες οι ένστολοι αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες και αφορούν πράξεις που τελέσθηκαν εν ώρα υπηρεσίας τους, καθώς με αυτήν την ρύθμιση εισάγεται επισήμως καθεστώς ατιμωρησίας για αστυνομικά όργανα τη στιγμή που οργιάζει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία κατά των πολιτών και των συνταγματικών τους δικαιωμάτων».

«Αντί η πολιτεία να διευκολύνει περαιτέρω τις διαδικασίες με τις οποίες τα αστυνομικά όργανα να λογοδοτούν για πράξεις τους ενάντια σε πολίτες και να αποθαρρύνονται από την τέλεσή τους, ουσιαστικά πλέον τα θωρακίζει και τα θέτει στο απυρόβλητο, και μάλιστα κατά προκλητική παράβαση ακόμη και της θεμελιώδους αρχής της ισότητας ενώπιον του νόμου» συνεχίζει η επιτροπή.

«Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του μνημονίου προβλέπει την όξυνση των κοινωνικών αγώνων και επιθυμεί με προληπτικό τρόπο να προστατεύσει νομικά τα εκτελεστικά της όργανα που αυθαιρετούν» συμπληρώνει η ανακοίνωση, καταλήγοντας: «Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη που πρέπει να αντιμετωπιστεί από το λαϊκό κίνημα άμεσα και οργανωμένα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: