Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Η μόνη απάντηση της Αριστεράς: Απεργίες διαρκείας μέχρι να πέσουν! Περικύκλωση της Βουλής και κατάληψη του Συντάγματος!



Νέα προκήρυξη του Ξεκινήματος






Διαβάστε την και σε pdf εδώ



Οι εγκληματίες Τροικανοί και η απομονωμένη από την κοινωνία κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου, έχουν βάλει στο στόχαστρο τον βασικό μισθό της εξαθλίωσης που θέλουν να τον κατεβάσουν κάτω από τα 600€,  τις Συλλογικές Συμβάσεις, την ολοκληρωτική διάλυση των ήδη διαλυμένων εργασιακών σχέσεων, τον 13ο και 14ο μισθό (αν όχι τώρα, την επόμενη φορά) την περαιτέρω μείωση των συντάξεων (επικουρικών, επιδομάτων, κλπ) τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και, βέβαια, το ξεπούλημα των πάντων για να στήσουν χορό τα κοράκια των πολυεθνικών μαζί με τους εδώ πλούσιους φίλους τους.

Μετά από δύο χρόνια των ίδιων πολιτικών, έχουν καταστρέψει τα πάντα κι έχουν κάνει την Ελλάδα πρώτη σε αυτοκτονίες στην Ευρώπη, αλλά δεν καταλαβαίνουν τίποτα! Μόνο ένα πράγμα καταλαβαίνουν: πώς να υπηρετήσουν πιστά τα συμφέροντα των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου και πώς να διαφυλάξουν τα κέρδη τους!

Η ΓΣΕΕ απαντά με νεροπίστολο…


Η προκήρυξη 24ωρης γενικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ σαν «απάντηση» στο νέο απάνθρωπο πακέτο των άθλιων τροϊκανών και της κυβέρνησής τους, είναι εντελώς πίσω από τις ανάγκες της στιγμής!

Τα εκατομμύρια των Ελλήνων εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων των οποίων οι ζωές καταστρέφονται, ξέρουν ότι αυτή η επίθεση δεν αντιμετωπίζεται με 24ωρες τουφεκιές στον αέρα!

Αν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ήθελαν να κάνουν κάτι ουσιαστικό για να σταματήσουν την Τρόικα όφειλαν να καλέσουν γενική απεργία εδώ και τώρα μέχρι να φύγει η Τρόικα από τη χώρα! Οτιδήποτε άλλο είναι κοροϊδία!

Η Αριστερά να πάρει την πρωτοβουλία


Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει!

Οι κινητοποιήσεις των Κομμάτων της Αριστεράς στο κέντρο της Αθήνας και των άλλων πόλεων είναι σωστές, αλλά για μια ακόμα φορά, καλούνται διαφορετικές συγκεντρώσεις από κάθε φορέα. Τόση έλλειψη σοβαρότητας πια; Μπροστά σε μια τόσο βάρβαρη επίθεση από την Τρόικα και τους υποτακτικούς της, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, η Αριστερά δεν είναι ικανή να συνεννοηθεί μεταξύ της και να οργανώσει μια κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας;

Η μόνη σωστή πρόταση, αυτή τη στιγμή, από όλη την Αριστερά μαζί, είναι απεργίες διαρκείας και κάθοδος στο Σύνταγμα και περικύκλωση της Βουλής. Κατάληψη του χώρου μέχρι να φύγουν οι τροϊκανοί και να πέσει η κυβέρνηση τους! Το ίδιο πρέπει να γίνει σε κάθε πλατεία κάθε πόλης!
Αυτή την πρωτοβουλία δεν μπορούμε να περιμένουμε να την πάρουν οι επίσημες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Έχουν αποδείξει πως δεν είναι διατεθειμένες για κάτι τέτοιο.

Αυτή την ευθύνη πρέπει να την αναλάβουν τα κόμματα της Αριστεράς μαζί με τις λαϊκές συνελεύσεις που υπάρχουν σε μια σειρά γειτονιές, τις επιτροπές «δεν πληρώνω» που έχουν ήδη καταφέρει να δώσουν μαζικές διαστάσεις στην άρνηση πληρωμής του χαρατσιού της ΔΕΗ, τα μαχητικά συνδικάτα και τις ομοσπονδίες που έδωσαν μάχες την προηγούμενη περίοδο, όλοι αυτοί μαζί πρέπει να  κινητοποιήσουν τον κόσμο, σε απεργίες διαρκείας και σε καταλήψεις πλατειών!

Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις που καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων, δεν μας εκπροσωπούν, δεν έχουν καμία σχέση με την ελληνική κοινωνία! Αποτελούν μια μικρή μειοψηφία!

Ένας και μόνο ένας πρέπει να είναι ο στόχος: Να πέσουν μέσα από τους αγώνες μας!


ΞΕΚΙΝΗΜΑ – Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
www.xekinima.org | contact@xekinima.org | κεντρικά γραφεία, τηλ 2102283019,  Γόρτυνος 8, Κ. Πατήσια, Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια: