Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Σηκώστε (μαλάκες) τα λεφτά σας από τις τράπεζες, πριν να είναι αργά

όταν λένε "γυρίστε τα λεφτά στις τράπεζες" σημαίνει πως το πάρτι τελειώνει.
Θέλουν να σου πάρουν και τα λεφτά του κουμπαρά.

Έτσι έγινε και στην Αργεντινή πριν την πτώχευσή της



Έκκληση - απειλή να γυρίσουν τα χρήματα που είναι στα σεντούκια

Για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια μέρα ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απηύθυνε ξεκάθαρη έκκληση σε όσους έχουν αποσύρει τα χρήματά τους από τις τράπεζες να τα καταθέσουν εκ νέου εκεί.

Βενιζέλος προς καταθέτες: Γυρίστε τα λεφτά στις τράπεζες
 

Το κάλεσμα του υπουργού Οικονομικών είχε δύο αποδέκτες: τόσο όσους έχουν στείλει τα χρηματά τους στο εξωτερικό («η συντριπτική πλειοψηφία των χρημάτων έχει κατευθυνθεί στην Αγγλία και όχι στην Ελβετία, όπως νομίζουν οι περισσότεροι» είπε ο κ. Βενιζέλος») όσο και κυρίως -όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών – σε όσους υπό το καθεστώς του πανικού απέσυραν τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες και έχουν κρύψει διόλου ευκαταφρόνητα ποσά κάτω από το στρώμα και τα σεντούκια.

Το βασικό μέλημα του οικονομικού επιτελείου είναι να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα, που βρίσκονται σε ελληνικά σπίτια καθώς αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των 60 δισ. που έχουν κάνει φτερά από τις τράπεζες τη τελευταία διετία.

Σε ό,τι αφορά σα κεφάλαια που έχουν μεταναστεύσει ο κ. Βενιζέλος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν θα δοθούν επιπλέον κίνητρα επαναπατρισμού ή θα αυξηθεί η φορολόγηση τω των τόκων στις καταθέσεις εξωτερικού.

 

Άφησε όμως να εννοηθεί ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν πλήρη εικόνα όσων έχουν κατευθύνει τα χρήματα τους σε άλλες χώρες, απειλώντας εμμέσως πλην σαφώς με ποινές και πρόστιμα τους φορο-παραβάτες.

Βέβαια, αυτό που προέχει, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, είναι να πειστούν όλοι οι Έλληνες πως οι ελληνικές τράπεζες είναι πλέον ασφαλέστερες ακόμα και από πολλές ξένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: